Díky technologiím umožňujeme firmám inovovat podnikání

Díky technologiím umožňujeme firmám inovovat podnikání

Microsoft a EPAM oznamují spuštění nejvýznamnějšího programu zaměřeného na prohlubování znalostí a schopností IT profesionálů v cloudové službě Azure ve střední a východní Evropě.

Digitálně zdatní lidé se stanou hybateli změn v organizacích všech velikostí i v celé společnosti.Digitálně zdatní lidé se stanou hybateli změn v organizacích všech velikostí i v celé společnosti.

Praha, 23. června 2020 – Společnosti Microsoft a EPAM Systems, přední globální hráč v oblasti software engineeringu a navrhování digitálních platforem, spojily síly a vytvořily rozsáhlý vzdělávací program zaměřený na Microsoft Azure. Společně chtějí řešit poptávku po pokročilé expertize v digitálních a cloudových technologiích. Cílem je dále vzdělávat a prohlubovat dovednosti vývojářů a IT profesionálů a pomáhat tak organizacím reagovat na nové výzvy, zotavit se a inovovat podnikání.

Víc než 2 200 IT inženýrů a architektů společnosti EPAM ze 14 zemí se zúčastnilo dvanáctiměsíčního tréninkového programu, který proběhl fyzicky v učebnách i online. Jde o největší vzdělávací program společnosti Microsoft ve střední a východní Evropě a šestnáctý největší v celosvětovém měřítku. EPAM očekává, že do konce června 2020 bude úspěšně složeno více než 400 nových certifikací na Azure. Ty zahrnují následující odbornosti: Azure Fundamentals, Azure Developers, Azure Administrator, DevOps Engineer, Solution Architect, Data Engineer, AI Engineer a Security.

Microsoft se spojil se společností EPAM Systems, aby reagoval na rostoucí poptávku po pokročilých digitálních dovednostech. Tuto potřebu ještě posílila situace kolem globální pandemie, protože firmy vnímají technologie jako hnací motor změny. Společnými silami tak Microsoft a EPAM Systems vzdělávají vývojáře a IT profesionály v cloudových technologiích, konkrétně v Microsoft Azure, aby pomohly firmám zvyšovat efektivitu, hledat nové cesty k vytváření hodnoty a udržet si pozici na trhu.

„Zvyšování IT dovedností má klíčový význam pro rozvoj lokálních ekonomik. A zároveň je obrovskou příležitostí pro zaměstnance. Digitálně zdatní lidé se stanou hybateli změn v organizacích všech velikostí i v celé společnosti. Jsem velmi rád, že společně s partnerem, jakým je EPAM, tuto změnu umožníme. Díky své tradici ve vzdělávání v přírodních vědách, technologiích, strojírenství a matematice (STEM) má střední a východní Evropa se svými třemi miliony IT odborníků a vývojářů a všudypřítomnými cloudovými technologiemi ideální pozici stát se jedním ze světových digitálních center,“ řekl Philippe Rogge, prezident společnosti Microsoft střední a východní Evropa.

Zvyšování IT dovedností má klíčový význam pro rozvoj lokálních ekonomik.Zvyšování IT dovedností má klíčový význam pro rozvoj lokálních ekonomik.

Vzdělávání je klíčem k vytváření hodnoty firem. Společnosti musí klást stejný důraz na vzdělávání jako na zavádění technologií, protože jestli si můžeme být něčím jistí, pak je to důležitost posilování lidského potenciálu. Navíc dovednosti pro vykonávání jakékoliv práce rychle zastarávají, jejich průměrná životnost je nyní méně než pět let.

Rekvalifikace a další vzdělávání IT profesionálů je důležitější než kdy dříve. Stále více z nich působí coby hybatelé změn a používáním současných i nastupujících technologií podporují firmy. V účetním roce 2020 si Microsoft ve střední a východní Evropě stanovil za cíl, aby 100 000 profe­sionálů úspěšně absolvovalo online vzdělávací moduly pro zvýšení dovedností potřebných pro jejich pracovní pozice. Tyto nové speciální role budou zřejmě zahrnovat pozice, jako jsou specialista na AI a strojové učení, specialista na Big Data, expert na automatizaci procesů, expert na interakce mezi člověkem a strojem a mnoho dalších.

„Zavázali jsme, že budeme našim partnerům poskytovat nejvyšší možnou hodnotu při vývoji digitálních produktů a platforem. Těšíme se na pokračování unikátního vzdělávacího programu zaměřeného na Azure, na němž spolupracujeme s Microsoftem, abychom podpořili nejlepší inženýry a vytvořili budoucí technologické lídry,“ řekl Eli Feldman, technický ředitel pro pokročilé technologie ve společnosti EPAM.

Článek Díky technologiím umožňujeme firmám inovovat podnikání byl publikován 24. června 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...