5 tipů pro e-shopy jak ušetřit aneb fulfillment i levné tonery

5 tipů pro e-shopy jak ušetřit aneb fulfillment i levné tonery

Mohlo by se zdát, že provozovatelé e-shopů mají letos zlaté časy. Ne všem se ale daří tak, jak by si představovali. Řada z nich je nucena šetřit. Právě těm přinášíme pár tipů, které jim pomohou ušetřit čas i peníze.

Na tonerech můžete ušetřit spoustu penězNa tonerech můžete ušetřit spoustu peněz

Ať už máte obrovský e-shop, jemuž se věnujete na fulltime, nebo jen menší internetový obchůdek na přilepšenou, čas či peníze navíc se vždycky hodí. Obzvlášť teď před Vánocemi.

Peníze: Nakupte repasovanou techniku

Provozovatelé e-shopu se jen těžko obejdou bez počítače či notebooku. Víte ale, že za techniku nemusíte utrácet tolik? Zaměřte se na repasovanou techniku. Slušný notebook pořídíte určitě do deseti tisíc. Bude dostatečně výkonný, nemějte strach.

Čas: Outsourcujte skladování a odesílání zboží

Svůj čas můžete věnovat marketingu a propagaci e-shopu, manuální činnost nechte na ostatních. Nabízí fulfillment pro e-shopy, tedy skladování a odesílání zboží, nabízí řada firem. A za velmi slušných cenových podmínek.

Peníze: Nakupte renovované tonery

Bez tiskárny se zřejmě také neobejdete. Řada e-shopů zákazníkům tiskne faktury a přidává je do balíčku. Je to i váš případ? Nakupte kvalitní tonery Xerox, HP a dalších značek v renovované podobě. Opět jsou značně levnější, aniž by byla snížena jejich kvalita.

Čas: Na účetnictví si najměte odbornou firmu

Děláte si účetnictví vlastními silami? Pokud nemáte vzdělání v oboru ekonomiky, je to ztráta času. Obvykle tím strávíte daleko více hodin, než by strávil profesionál. Raději obětujte nějakou tu korunu a získaný čas využijte k vydělávání. Ostatně, podobné pravidlo platí pro řadu dalších činností. Co úplně neovládáte, to raději outsourcujte. Využívejte svůj čas efektivněji a dělejte pouze činnosti, které vás baví.

Peníze: Najděte nejlevnější mobilní a bankovní tarify

Podobně jako levné alternativní tonery se dají najít i levné mobilní tarify a bankovní účty pro firmy bez poplatků. Udělejte si čas a najděte je. Ročně vám ušetří nemalé částky. Na internetu se dnes dají najít různá srovnání, tak jich využijte a podívejte se, kde nabízí nejlepší podmínky pro podnikatele.

Velmi podobným způsobem se dá ušetřit i na dalších provozních nákladech. Téměř vždy je možné najít nějakou lepší a levnější variantu. Zkuste se na to zaměřit.

Článek 5 tipů pro e-shopy jak ušetřit aneb fulfillment i levné tonery byl publikován 24. listopadu 2020 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...