I laserový tisk může být levný!

Tagy:  Spotřeby.cz, Spotreby.cz, tonery, tisk, náplně, kazety, laser, laserové tiskárny, laserový tisk, neznačkové tonery, renovace tonerů, repasování tonerů, levný tisk, Epson, Samsung, Canon, HP, tiskárna

I laserový tisk může být levný!

O laserovém tisku se traduje, že je dražší než tisk inkoustový v případě tiskáren pro domácí použití. Těmto pověrám nahrává také vyšší cena tiskových zařízení a především o poznání vyšší cena samostatných náplní. Pravdou však je, že laserový tisk je ve výsledku mnohem levnější nejenom ve firemních sférách, ale i doma.

Velký objem, levný tisk

Nespornou výhodou tonerů je jejich kapacita, která umožňuje tisk tisíců stránek na jednu náplň. Ať už jde o tonery renomovaných značek, tedy tonery HP či tonery Canon, nebo jde o tonery méně známých značek, tisk je zpravidla levnější než v případě inkoustových tiskáren.

Renovace tonerů

Majitelé laserových tiskáren často sahají po levné variantě renovace (nebo také repasování) značkových tonerů specializovanými firmami. Nejenom že se použije již použitý hardware, ale odpadá i poplatek za značku, která se značnou mírou také podepisuje na výsledné ceně. Specializovaná firma vymění potřebné součástky a výsledná cena je velmi příznivá. S tímto krokem je však spojen občasný problém s kompatibilitou doplněných tonerů s tiskárnami. I proto nad touto variantou váhá velké množství uživatelů.

Neznačkové tonery

Pokud se chcete vyhnout podobným problémům, můžete sáhnout po nových neznačkových tonerech, které mají mnohem výhodnější cenu než například tonery Epson či Samsung. Navíc tyto náplně nabízejí také záruku, která vám zajistí stejnou spolehlivost i kapacitu tonerů srovnatelnou se značkovými tonery.

Černobílá tiskárna Samsung – zdroj www.samsung.comČernobílá tiskárna Samsung – zdroj www.samsung.com

Neznačkové tonery často nakupují velké firmy za účelem šetření nákladů na tisk. Ve firemní sféře se přece jen bavíme o větším objemu tisku a náplně pro velká tisková řešení jsou velmi drahou záležitostí. Není od věci tedy ušetřit, byť jen 30% z ceny originální náplně.

Slovo na závěr

Na závěr lze říci jediné. Pokud vlastníte laserovou tiskárnu a při každém nákupu náplní se vám protáčí panenky při pohledu na cenu značkových náplní, zkuste jednu ze zmíněných variant. Nejprve můžete zkusit doplnit stávající značkou náplň a pokud se to neosvědčí, můžete sáhnout po neznačkovém toneru. V případě, že se vám neosvědčí ani tato varianta, nezbývá nic jiného, než zůstat u značkových náplní a hledat nejnižší cenu na trhu. Hledání se vyplatí!

Článek I laserový tisk může být levný! byl publikován 2. dubna 2013 v 14.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...