Kybernetické útoky jsou moderní hrozbou nejen pro státy, ale i pro jednotlivé firmy. Jak jim předejít?

Kybernetické útoky jsou moderní hrozbou nejen pro státy, ale i pro jednotlivé firmy. Jak jim předejít?

Není potřeba být zrovna znalcem nejmodernějších technologií a programování, abyste chápali extrémní důležitost zabezpečení všech citlivých dat. Nezáleží na tom, zdali jste jednotlivec, nebo máte na starosti chod celé společnosti, vždy se ve vašem počítači nachází spousta kriticky důležitých informací. Nepodceňujete jejich ochranu?

Stačí chvíle a je vymalováno

Důvodů, proč je odcizení vašich dat velmi závažným problémem, existuje pestré množství. V lepším případě přijdete o všechny naspořené peníze, zatímco v tom horším povede zneužití soukromých informací ke krachu celé firmy, přičemž v mnoha případech bude vaše jméno použito i pro různé nelegální účely. Jak vidíte na zmíněných příkladech, rozhodně není o co stát.

Danou oblast bere samozřejmě smrtelně vážně i Evropská unie, jejíž aktualizovaná směrnice NIS 2 přináší spoustu legislativních úprav týkajících se kyberbezpečnosti. Jako podnikatele vás bude zajímat, že tisícům a tisícům subjektů v naší zemi vznikne nová povinnost hlouběji řešit ochranu citlivých údajů.

Externí pomoc

Celý proces implementace změn bude vhodné nechat na ověřených externích profesionálech, kteří se v tomto odvětví pohybují. Jedině ti totiž budou přesně vědět, na co se zaměřit. Na našem trhu stojí za zmínku především společnost s internetovými stránkami cybersecurity­compliance.cz, jež si za léta praxe vybudovala zvučné jméno.

V případě zájmu se v rámci jejích služeb dočkáte nejen školení, bezpečnostního auditu, identifikace hrozeb, návrhů opatření a jejich implementace, ale i pravidelné aktualizace. Podívejte se na prezentaci pod výše vloženým odkazem a rozhodněte se sami, jestli se vám bude daná spolupráce líbit. Ať tak, či onak, nepodceňte vaši bezpečnost.

Článek Kybernetické útoky jsou moderní hrozbou nejen pro státy, ale i pro jednotlivé firmy. Jak jim předejít? byl publikován 11. října 2022 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...