Tvorba webových stránek je poctivé řemeslo

Tvorba webových stránek je poctivé řemeslo

Vlastní web dnes potřebuje opravdu každý, kdo chce být aspoň trochu vidět. Právě proto přibývá také webů, kde si své stránky můžete naklikat bez znalosti programování. Lidé na to slyší, chtějí ušetřit. Opravdu se ale s takovým webem dá dosáhnout profesionálních výsledků? V drtivé většině případů rozhodně ne.

Své by o tom mohl vyprávět Jaroslav Voldřich, odborník na tvorbu webových stránek a e-shopů z Plzně. Tomuto řemeslu se věnuje už dlouhé roky. Klientů má stále dost, spousta lidí totiž naštěstí chápe, že amatérský web se s tím od profesionála prostě nedá srovnávat.

Co všechno stojí za dobrými webovými stránkami?

Tvorba webových stránek je komplexní proces, který zabere nějaký čas. Nejdříve se musí na základě konzultace s klientem stanovit, o co přesně má klient vlastně zájem, jaký je cíl jeho webu. Bude jen informační? Prodejní? Pak se provede analýza, včetně analýzy klíčových slov, a navrhne se wireframe, tedy jakýsi první model webu.

Model obdrží grafiku a celkový grafický kabát spolu s logem klienta, vybere se barevnost webu atd. Potom se připravují kvalitní texty s ohledem na klíčová slova. Až na závěr se web opravdu kóduje! Po spuštění se ještě nastaví Google Analytics a další nástroje na měření návštěvnosti a pozic klíčových slov. Díky této zpětné vazbě je možné web dále upravovat, aby správně plnil svůj účel.

Nekvalitní webové stránky jsou k ničemu

Tak, jak jsme si výše popsali, tvoří weby profesionálové. Podobně probíhá i tvorba e-shopu. Můžete se setkat s laikem, který na věc půjde jinak. Kvalitní řemeslo se ale od narychlo provedeného liší. Jasně, nehrozí jako u domu, že vám střecha spadne na hlavu. Nekvalitně odvedený web ovšem neplní cíle a očekávání, tedy nepřivádí vám klienty, negeneruje zisk. A to přece nikdo nechce. Tak proč ještě lidé vytváří weby přes služby, přes které si je mohou sami naklikat?

Článek Tvorba webových stránek je poctivé řemeslo byl publikován 14. února 2023 v 00.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...