TrueCrypt přináší ve verzi 7.0 tři podstatné novinky

Tagy:  truecrypt, šifrování, utility, souborový systém, ukládání, šifrovaní disku

Pokud se alespoň trochu zajímáte o open source programy, možná znáte volně šiřitelnou utilitu pro šifrování, tedy ochranu disků TrueCrypt. Tým, starající se o vývoj tohoto programu představil novou verzi 7.0.

TrueCrypt 7.0 přináší hned tři novinky, které mají významný vliv na funkčnost celého programu. Jako první novinka přibylo využívání nových instrukcí AES-NI, které jsou využívány v procesorech Intel a mají významný efekt na akceleraci šifrování pomocí algoritmu AES. Instrukce mají podstatný vliv na rychlost celého šifrování, ta by měla nyní podstatně vzrůst.

Druhou novinku si užijí majitelé operačních systémů Linux a Microsoft. Pro ně je totiž k dispozici funkce vytváření šifrovaných souborových systémů přímo na pevných discích, které mají 4 kB sektory.

Nová je i technologie API, která bude novou verzí TrueCryptu používána v operačních systémech Windows Vista, Windows 7, Server 2008 a Server 2008 R2. Nová verze má i jedno omezení, přestává podporovat šifrované souborové systémy, které jsou uloženy na disketách.

Zdroj: TrueCrypt.org

Novinka TrueCrypt přináší ve verzi 7.0 tři podstatné novinky byla publikován 24. července 2010 v 18.00. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...