Na Youtube už jdou nahrávat videa o délce 15 minut

Tagy:  youtube, video, stream, youtube.com, 4K, rozlišení, délka, limity, vkládání videa, minuty

Pokud jste si už někdy zkoušeli na populární server pro sdílení videa Youtube.com nahrát nějaký svůj záznam, možná jste se setkali s omezením, které Vám nedovoluje nahrát video, které trvá déle než deset minut, což neznalé mohlo dost překvapit.

Youtube odůvodňoval limit délky videa tím, že chce zabránit nahrávání filmů nebo seriálů a tím i porušování licenčních smluv. To však stejně nemá příliš velký efekt, protože při uploadování nějakého delšího snímku, si už většinou zkušení uživatelé vědí rady a film klidně „rozkouskují“ do několika menších úseků tak, aby žádný neměl víc než požadovaných deset minut.

Youtube logo

Youtube logo

Vedení Youtube sice oficiálně zvýšení limitu pro délku nezveřejnilo, ale již před několika hodinami si toho všimli uživatelé, kteří se snažili přidávat videa. Limit délky se sice zvýšil, zůstal ale stejný pro velikost videa, to je dva GB, který platí už od června minulého roku. Kolem Youtube je v poslední době dosti novinek, celkem známý je nedávný gadget v podobě hry had, kterou lze spouštět v jakémkoliv videu, které si otevřete.

Z hlediska technologií obrazu došlo před měsícem k umožnění vkládání videa i v rozlišení 4K.

Zdroj: Boingboing.net

Novinka Na Youtube už jdou nahrávat videa o délce 15 minut byla publikován 30. července 2010 v 19.30. Autorem novinky je Pavel Dobeš. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...