Intel Compute Stick: počítač s Windows jako flashka do televize

Google Chromecast přinesl jako první velký hráč na trh zařízení, které uživatelům dovolilo ze starší televize s HDMI konektorem udělat chytrou televizi běžící na ořezané verzi operačního systému Google Chrome OS, který se používá na Chromeboocích.

Tento týden začal v americkém Las Vegas gigantický technologický veletrh CES, na kterém Intel představil zcela novou obdobu zmiňovaného Chromecastu. Bude však podstatně výkonnější a se systémem Windows 8.1 v edici Bing. Po hardwarové stránce nabídne dostačující 2 GB operační paměti, 32 GB interní úložiště rozšiřitelné o microSD karty a především procesor Atom z rodiny Bay Trail, který by měl dodat dostatek výkonu pro Windows 8.1 Bing.

Intel Compute Stick

Intel Compute Stick

Napájení bude obstarávat microUSB konektor na těle zařízení. Cena je stanovena na 149 dolarů a Compute Stick bude k dispozici již v prvním čtvrtletí 2015. Intel nabídne také levnější variantu s 1 GB RAM a 8 GB interního úložiště určenou pro instalaci Linuxu či Androidu.

Zdroj: Engadget.com

Novinka Intel Compute Stick: počítač s Windows jako flashka do televize byla publikován 8. ledna 2015 v 13.45. Autorem novinky je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...