10 nejlepších aplikací pro Windows Phone 7

Tagy:  Nej mobilní aplikace windows PHONE 7, nejlepší navigace pro windows phone 7, nejlepší překladač pro WP7, top 10 aplikací pro WP7, windows phone 7

Sponzorované odkazy

10 nejlepších aplikací pro Windows Phone 7

Není to tak dlouho, co jsme vám přinesli článek o 10 nejlepších aplikacích pro Android. Rozhodli jsme se napsat TOP 10 také pro novodobý OS Windows Phone 7, se kterým slaví Microsoft stále větší úspěch. Nezbývá než začít s představováním. Opět jsme se zaměřili na ty nejlepší aplikace jak na ty placené, tak na ty zdarma.

1. Navigon

Jednoznačně nejlepší navigační aplikací je právě Navigon. V současnosti nejnovější verze 4.2 sebou oproti verzím předchozím přináší také češtinu samozřejmě spolu s nejaktuálnějšími mapami. Navigaci lze používat na výšku i šířku telefonu, lze také využívat 2D nebo 3D pohled na trasu nebo zasílání polohy pomocí SMS, což může přijít v případě nouze vhod.

2. Translator

Kolik jazyků umíš, tolikrát jsi člověkem. S nástupem chytrých telefonů nám ale s jazyky mohou znatelně pomoct šikovné aplikace, jako například Translator od Microsoftu. Ten kromě standardního přeložení vepsaného textu umí také překládat přímou řeč. Stačí přiložit například k televizoru a hned vidíte přeložený text. Další revoluční funkcí je překlad pomocí fotoaparátu. Uživatel musí jen dostat text do hledáčku objektivu a na mobilním telefonu vidíte okamžitě přeložená slova.

TranslatorTranslator

3. Freda

Pro příznivce čtení tu máme tu nejlepší čtečku knih pro WP7. Freda nabízí spoustu možností v nastavení. Vzhled aplikace je ve stylu Metro a do knih je samozřejmě možné vkládat záložky, takže nikdy neztratíte nit. Tento povedený prográmek je zcela zdarma.

4. WMM SSM Zdarma

První českou představenou aplikací je WWM SMS Zdarma. Jak je z názvu patrné, tato aplikace nám umožní zasílat SMS do všech sítí zcela zdarma. Zatímco díky štědré Vodafone bráně můžeme zasílat velmi dlouhé zprávy, O2 a T-mobile má jiné měřítko a umožňují zasílat podstatně kratší zprávy. WMM SMS Zdarma je poměrně spolehlivou a rychlou aplikací, která je nabízená ve free verzi, kde zobrazuje reklamu, nebo placené verzi bez reklamy.

WMM SMS zdarmaWMM SMS zdarma

5. WMM Jízdní řády

Druhou aplikací z dílny WMM jsou Jízdní řády. Díky ní si lze prohlížet informace ze serveru idos.cz, tedy všechny autobusové, vlakové i letadlové spoje. Nesmíme opomenout ani MHD velkých měst. Jak je u WMM obvyklé, aplikace je opět dobře zpracována, jak po stránce vzhledové, tak po stránce funkční.

6. Aukro.cz

Aukro.cz vyvinulo své aplikace již pro iOS, SymbianAndroid, a proto bylo jen otázkou času, než se objeví také na WP7. A taky že se tak stalo. Stejně, jako na samotném serveru, je i zde vše rozděleno do kategorií. Produkty lze vyhledávat dle zadaných klíčových slov. Nechybí ani sledované aukce nebo sekce „Moje aukro“, kde lze snadno spravovat všechny nákupy i prodeje.

Aukro.czAukro.cz

7. SoundHound

Jistě se vám také stalo, že jste slyšeli pěknou melodii či písničku, kterou jste si chtěli přehrát znovu, ale nemohli jste zjistit její jméno, jelikož hrála třeba v rádiu. Tento problém za vás hravě vyřeší SoundHound, který po zapnutí nahraje část písně a najde její název, z jakého alba je a také obrázek tohoto alba. Šikovná věcička, nemyslíte?

8. SkyDrive

Další služba od Microsoftu, která umožňuje využívat internetový prostor pro vaše soubory. Na externí úložiště lze tak nahrát až 25GB dat. K tomuto ohromnému množství jedniček a nul lze samozřejmě stejně tak přistupovat z vašeho PC. Není tak problém nahrát si písničky či obrázky na SkyDrive a prostřednictvím mobilu si cokoliv stáhnout. Všechny soubory lze také sdílet s dalšími uživateli.

9. Novinky.cz

Jedno z nejznámějších online zpravodajství uvolnilo prográmek, díky kterému lze pohodlně a přehledně prohlížet nejnovější zprávy. Zprávy lze jak jinak než třídit do různých kategorií, takže si můžete zobrazit přesně to, co potřebujete.

Novinky.czNovinky.cz

10. ICQ

Na Windows Phone 7 je samozřejmě také oficiální aplikace ICQ, která umožňuje nejen komunikaci skrze tento protokol, ale poskytuje také Facebook Chat a Google Talk. ICQ je přitom stále rychlou a bezproblémovou aplikací a stejně jako celý OS WP7 je i přehledná. To vše je samozřejmě zcela zdarma.

Článek 10 nejlepších aplikací pro Windows Phone 7 byl publikován 30. srpna 2012 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...