Mapy na internetu - které jsou ty nejpřehlednější?

Tagy:  mapy, mapy na internetu, internetové mapy, elektronické mapy, seznam mapy, google mapy

Sponzorované odkazy

Mapy na internetu - které jsou ty nejpřehlednější?

Připravili jsme si pro vás recenzi na mapy, které jsou na internetu k dostání zdarma. Níže vám představíme přehled těch opravdu nejznámějších map na internetu a také si řekneme, jaké výhody vlastně tyto mapy mají a proč je výhodné je využívat.

K čemu slouží a jaké jsou jejich výhody?

Mapy jsou největšími a nejlepšími pomocníky při plánování výletu, a nebo pro orientaci po okolí. Největší nevýhodou mapy je skutečnost, že musí obsahovat všechny popisky. Internetová verze map se přizpůsobí vašim potřebám. Můžete si zvolit měřítko a především můžete na mapě snadno vyhledávat. Rychlost a pohodlí vyhledávání je nejdůležitější věc a hlavně důvod, proč vlastně mapy na internetu používat.

Mapy dále disponují nejrůznějšími typy a možnostmi zobrazení map (turistické, satelitní, letecké apod.) a také funkcemi jako plánovač výletu a tras. Výsledky vyhledávání je možné také vytisknout, či si je samostatně upravit dle vlastního přání.

Mapy.iDNES.cz

Internetový server iDNES.cz vám nabízí podrobné mapy celé Evropy a samozřejmě i České republiky a to včetně cyklotras a lyžařských informací. Navíc obsahuje i jednoduchou mapu světa pro rychlou orientaci. Podobné služby jako nabízí iDNES.cz, nabízí také internetový portál Mapy.cz, které jsou adekvátní alternativou pro vyhledávání tras na mapách po ČR, ale i v zahraničí.

Mapy iDNESMapy iDNES

Mapy.cz

V České republice jsou velice populární Mapy.cz, které nabízejí kromě známých turistických, leteckých a satelitních, také historické mapy, dále pak novinku v podobě propojení na vyhledávání spojů MHD a nebo nejrůznější fotopohledy. Užitečná je funkce „Najdi v okolí“, pomocí které můžete hledat nejbližší restaurace apod. Ihned se vám zobrazí všechny informace týkající se vámi vyhledávaného zbo­ží.

Mapy SeznamMapy Seznam

Mapy od Googlu

Ve světě patří mezi ty nejpopulárnější internetové mapy od společnosti Google, které vám nabízejí podrobné satelitní snímky celé planety. Mapy si také můžete nainstalovat ve formě bezplatné aplikace Google Earth, ve které můžete plynule otáčet, posouvat a přibližovat 3D pohled na fotorealistic­kou mapu.

Mapy GoogleMapy Google

Můj pohled na svět

Závěrem bych vám sdělil pár zajímavých postřehů, o které bych se s vámi chtěl podělit. Z osobních zkušeností bych vám doporučil elektronické mapy od Googlu, které jsou dle mého názoru opravdu ty nejpropracovanější a hlavně světově nejvyspělejší a nejpřehlednější mapy na internetu.

Výhody:

  • Rychlost a kvalita vyhledávání
  • Možnost plánování cest a tras

Nevýhody:

  • Nutnost připojení k internetu

Článek Mapy na internetu - které jsou ty nejpřehlednější? byl publikován 8. října 2012 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...