Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 1. část

Tagy:  Pavel Říha rozhovor, Pavel Říha Škola návyků, Pavel Říha článek, Škola návyků podrobnosti, vše o škole návyků, změňte svůj život, jak skutečně změnit návyky, pravda o akademii návyků, ovládněte svůj život, jak přestat kouřit, jak skutečně zhubnout

Sponzorované odkazy

Články v sérii

  1. Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 1. část
  2. Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 2. část
Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 1. část

Jako úplně první v České republice vám přinášíme rozhovor s Pavlem Říhou, autorem spousta ohromujících projektů, které ostatním lidem doslova změnily život. Lidský život je totiž utvářen návyky, které lidé často neumějí ovládat. Pavel Říha nám však konečně ukáže tu správnou cestu. Ovládněme každý svůj návyk a staňme se architektem svého života! Rozhovor je pro svou délku rozdělen do dvou částí. Rozhodně však stojí zato počkat si i na druhou půlku tohoto jedinečného rozhovoru!

Můžete se prosím našim čtenářům na úvod představit?

Těžká otázka představit sám sebe. Obvykle odpovídám, že jsem obyčejný člověk, který chtěl v životě něco změnit a o své zkušenosti se přitom začal dělit s druhými. Momentálně se věnuji tomu, jak efektivně a systematicky měnit svoje návyky. Dále překládám články Lea Babauty, jednoho z nejpopulárnějších blogerů světa, vydal jsem několik elektronických knih, píšu vlastní blog i o tom, jak se živit tím co milujete, pomáhat druhým lidem a pracovat nezávisle na místě a čase díky internetu. To je tak životní styl, o kterém nejen píši, ale který také žiji.

Škola NávykůŠkola Návyků

Na které vaše projekty mohou čtenáři narazit?

Ke konci roku na mě mohli narazit zejména díky Škole návyků, online tréninku, ve kterém předávám to nejlepší, co jsem se za poslední roky naučil o změně negativních a budování pozitivních návyků. Do tohoto tréninku vstoupilo během prosince deset tisíc lidí, reakce byly velmi nadšené… to mi udělalo opravdovou radost.

Dále pak provozuji českou mutaci blogu Lea Babauty, zenhabits.cz.. To je má srdeční záležitost. K překladům jsem se rozhodl proto, že to byl právě Leo Babauta, který obrovským způsobem ovlivnil můj pohled na svět. Vydal jsem také několik jeho ebooků a o tom, co vše jsem se od něj naučil, píši ve svém vlastním krátkém ebooku “Co mě naučil Leo Babauta a co může naučit i vás”.

V minulém roce jsem spustil také web uspechvsiti.cz, kde prozrazuji svůj postup, jak se mi povedlo se postavit na vlastní nohy tím, že jednoduše dělám, co mě baví – tj. sdílím své vlastní zkušenosti, postřehy a další informace přes internet. Momentálně na tento projekt bylo méně času, ale určitě bych v něm chtěl pokračovat a téma “Jak si online a odkudkoliv na světě, vytvořit práci snů, obohatit svět a stát se vůdčí osobností v oboru” bych chtěl dále rozvíjet. Škola návyků byl pro mě totiž projekt, který mi obrovský zájem o tuto oblast online vzdělávání opět potvrdil.

Plánoval jste Akademii Návyků již při vytváření Školy Návyků? Nebo Akademie vznikla až na základě velkého zájmu o Školu Návyků?

Nebudu zastírat, že Akademii návyků jsem předem plánoval a musím říct, že první nápad něco takového vytvořit vznikl již o rok dříve, kdy jsem s myšlenkou online kurzu, ve kterém se komunita dohromady snaží změnit něco v životě, již tenkrát experimentoval. Poté ovšem přišly pochybnosti a já na nějakou dobu přestal věřit, že by takový kurz mohl fungovat a byl o něj dostatečný zájem. No a pak na jaře přišel David Kirš, který mi vlil novou energii do žil a ukázal, že vytvořit kvalitní online kurz a získat pro něj dostatečně počet zájemců, aby daný projekt dával smysl, i na českém internetu možné je. Způsob, kterým David Kirš svou EmailAcademy představil, byl pro mě tou inspirací a momentem, kdy jsem se rozhodl něco takového, jako je Akademie návyků do roka a do dne vytvořit.

Budete pro případné zájemce o Akademii Návyků celý kurz opakovat?

Původně, když jsem v prosinci spustil Školu návyků, jsem vůbec nevěděl, co bude teď dál… byl to projekt, na který jsem dlouhou dobu upínal veškerou svoji pozornost. Nyní se však nápady začínají objevovat a je jich opět víc, než může jeden člověk za rok stihnout. Nevím zatím, zda-li zopakuji Akademii ve stejné podobě, co ale vím jistě, že tímto směrem se chci určitě i do budoucna ubírat a prvním spuštěním Akademie má vize ukázat lidem, jak úspěšně a systematicky měnit svoje návyky, rozhodně nekončí. Je se tedy na co těšit.

Logo Pavla ŘíhyLogo Pavla Říhy

Nabízíte záruku vrácení peněz, už chtěl někdo peníze skutečně zpět?

Tak samozřejmě, najdou se lidé, které postihly nečekané okolnosti nebo si třeba jen uvědomí, že do jejich rozpočtu se nyní Akademie návyků nevejde. Ti mě pak požádají, zda bych mohl jejich objednávku stornovat. A je to tak v pořádku. Než garance skončí, možná se najdou i lidé, kteří budou chtít peníze vrátit, protože Akademie nenaplní jejich očekávání. A i to je naprosto v pořádku. Mým cílem je předávat lidem postupy, které mně osobně v životě pomohly… a pokud někomu nepomáhají či nedocení jejich hodnotu, pak ho samozřejmě nemá cenu v kurzu držet násilím.

Vydal jste už pět elektronických knih. Některé prodáváte, jiné nabízíte zdarma. V čem se ty zdarma od placených přesně liší?

Dobrá otázka, takto jsem o tom nikdy nepřemýšlel. Pokud se rozhodnete něco vydat, a předem můžu říct, že již připravuji nové eknihy i pro rok 2013, musíte se rozhodnout kolika lidem a jakým způsobem chcete knihu doručit. Možnosti jsou dvě, zdarma nebo za peníze… a já se snažím držet to tak půl na půl. Na knihách zdarma je dobré, že se dostanou k hodně lidem, předávají život měnící myšlenky dál ve velkém množství, a samozřejmě je to pro mě také velmi dobrý marketing. Placených knih a produktů se sice neprodá tolik, na druhou stranu si jich lidé více váží a myšlenky v nich obsažené se tak snaží spíše vnést do svého života, a pro mě jsou samozřejmě něčím, z čeho mohuu žít a co mi umožní tvořit další obsah – a to jak ten zdarma, tak ten placený.

To je z první části rozhovoru vše. Nezapomeňte stále sledovat Swmag.cz a přečíst si druhou část rozhovoru, která vyjde co nevidět!

Článek Rozhovor s Pavlem Říhou: Změňte své návyky! - 1. část byl publikován 12. února 2013 v 05.00 v rubrice Rozhovory. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...