Comodo Internet Security 2013 – Kompletní ochrana na jednom místě!

Tagy:  Kompletní ochrana počítače, firewall a antivirus zdarma, antivirus free download, Comodo Internet Security 2013 ke stažení zdarma, Comodo Internet Security 2013 recenze, článek, ochrana před viry a spywaru zdarma

Sponzorované odkazy

Comodo Internet Security 2013 – Kompletní ochrana na jednom místě!

Ze všech stran pravidelně slyšíme zprávy o tom, na kolik může být internet vlastně nebezpečný. Nejrůznější viry, spyware a další havěť se nám každý den snaží skrze internetové připojení dostat do PC. Jak se ale účinně bránit proti všem druhům útoků? Comodo Internet Security přichází se svou nejnovější verzí 2013, aby všem uživatelům pomohl.

O starší verzi si stále můžete přečíst zde. Nakolik kvalitní ochranu nabízí a zda se ho vyplatí koupit, zjistíme už v následující recenzi.

Upozornění na addony v Google Chrome, které údajně zpomalují prohlížení internetuUpozornění na addony v Google Chrome, které údajně zpomalují prohlížení internetu

Představení

Comodo Internet Security 2013 zvládne zabezpečit všechno okolo připojení k internetu, umí také hledat viry v PC a v neposlední řadě i zvyšovat stabilitu a rychlost operačního systému Windows. Tento balíček obsahuje antivirus, anti-spyware, anti-rootkit (ochranu proti botům) i anti-malware. Obzvláště by jsme měli zmínit fireware, který dokonce vyhrál řadu cen. Užitečné je také skenování addonů prohlížeče, které mohou zpomalovat načítání webových stránek. Nechybí ani sandbox, ve které můžeme spouštět programy s ochranou našeho stroje. Daná aplikace tak nemůže nikterak napadnout či jinak poničit náš PC. Pro hráče je pak připraven herní mód, který nezpomaluje výkon PC při hraní náročných her. Sečteno, podtrženo, to je skutečně ochrana se vším všudy. Pokud bychom však chtěli pouze některé z těchto nástrojů, například jen zmíněný firewall, je možné při instalaci zvolit a nainstalovat pouze ten.

Game módGame mód

Premium

Jak už to u produktů zdarma bývá, i zde máme možnost zakoupit Premium účet a získat tak řadu výhod. V případě Comodo Internet Security 2013 konkrétně si za necelých v PC užijeme extra účinné nástroje na boj s viry. Pokud chceme ušetřit, můžeme si samozřejmě koupit produkt na delší dobu, za což získáme značnou slevu. Naše redakce však oceňuje spíše produkty prodávané za jednorázovou cenu, jak je tomu například u Windows.

Zpracování

Pochválit musíme grafickou stránku, která vypadá velice moderně. Nejedná se pouze o pěkně zpracování hlavního okna, ale i dalších, méně objevujících se okének. Ačkoliv přehlednost není špatná, mohla být ještě o něco lepší. Po instalaci se nám například na ploše objeví rovnou šest nových ikonek, což nemusí být úplně vítané.

Sloupec vytvořený na pravé straně plochySloupec vytvořený na pravé straně plochy

Nedostatky

Bohužel ani tento produkt není bezchybný a tak narazíme na několik otravných či zbytečných nedostatků. Například nucení k restartu počítače, který lze jen o určitý časový úsek posunout, nikoliv však na neurčito. Dokonalý není ani průvodce, který ne úplně dostatečně vysvětluje všechny služby. Comodo Internet Security navíc není v českém jazyce. Při všech funkcích, které má, se tak příliš nehodí pro uživatele angličtinou či němčinou nedotčené. Comodo Internet Security je i taky trochu drzý a otevírá okna, vytváří lišty na ploše bez jakéhokoliv dotázání. Pokud máte také rádi vše pod absolutní kontrolou nad situací, jistě to jako nedostatek vidíte také.

Hodnocení

Comodo Internet Security 2013 je plnohodnotnou ochranou před všemi nevítanými útoky. Řada nástrojů dokonale ochrání náš PC. Pěknou grafiku a rychlost bohužel poněkud kazí absence češtiny a nepřehlednost v nástrojích, kterých je možná až moc. Balíček běží na Windows XP SP2, Vista, Windows 7 a dokonce i na Windows 8.

Naše hodnocení:  83 %

Výhody:

  • Vzhled
  • Rychlost
  • Stabilita
  • Úplnost ochrany

Nevýhody:

  • Moc nástrojů
  • Absence češtiny

Článek Comodo Internet Security 2013 – Kompletní ochrana na jednom místě! byl publikován 6. února 2013 v 00.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (6).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...