Ubuntu One – Sdílení napříč platformami

Tagy:  Sdílení mezi ubuntu, windows, OSX, Androidem, Sync between Ubuntu, Windows, OSX, Android!, 5GB pro vaše data zdarma, sdílejte až 5GB vašich dat, sdílení napříč os, ubuntu one, ubuntuone, ubuntu 1

Sponzorované odkazy

Ubuntu One – Sdílení napříč platformami

Není mnoho služeb, které zdarma nabízejí prostor až pro 5GB našich dat, které můžeme sdílet skrze snad všechny operační systémy. Dnes si však jednu takovou vzácnou službu představíme. Seznamte se s Ubuntu One. Naše recenze může začít.

První pohled

Ubuntu One funguje prostřednictvím programů, které si jednoduše stáhneme do našeho stroje z oficiálních stránek tvůrců. Po jednoduché instalaci následuje vytvoření účtu (či přihlášení k již existujícímu účtu), skrze který nás Ubuntu One vždy rozpozná. Z úvodu již víte, že služba je jedinečná svou dostupností – konkrétně lze aplikaci stáhnout pro OSX 10.6 a vyšší, Windows XP, Windows Vista, Windows 7 i Windows 8. Samozřejmě funguje i na Ubuntu, jehož vzhled je velmi podobný. Výjimkou pak nejsou ani přenosné zařízení, a Ubuntu One tak podporuje Android, iPhone, ale i iPad.

Sdílení

Sdílení probíhá skrze složky, které po prvním spuštění určíme ke sdílení. Cokoliv je v nich obsaženo, se dále automaticky sdílí. Další složky pak lze přidávat či mazat samozřejmě i po instalaci. Vše je zkrátka na uživateli. Vše, co musíme udělat, tak je pouze vzít náš soubor a přesunout ho do složky určené ke sdílení. Náš soubor se následně začne nahrávat na naše cloudové úložiště, odkud se po zapnutí jiného zařízení zase začne stahovat do pamětí daného přístroje. Ona složka tak skutečně vypadá, jakoby byla pro všechny zařízení společná.

Rychlost sdílení lze libovolně omezovat, a Ubuntu One tak nutně nemusí omezovat další operace, které zrovna provádíme. Zvláště lze nastavovat limit pro upload i download, což je jistě užitečná funkce. K dispozici máme i seznam zařízení, které skrze náš účet využíváme.

Nově se objevila záložka, sloužící ke sdílení odkazů. Zde si můžeme ukládat zajímavé webové stránky či články, které si chceme následně přečíst. Doma si tam vložíme stránky a následně si je můžeme pročítat třeba na mobilu cestou autobusem nebo ve škole na tabletu. Paměť 5GB není absolutní limit a za 60 korun měsíčně (nebo 570 korun ročně) lze navýšit volný prostor až na 20GB.

Vzhled

Zatímco se všechny světoznámé programy předhání v co nejmodernějším a nejzajímavějším vzhledu, Ubuntu One nasadil nanejvýš jednoduchý design. Díky tomu se lze v aplikaci nádherně orientovat a nehledáme jednu záložku či tlačítko zbytečně dlouho. Grafika je laděna stejně jako Ubuntu do oranžové a bílé barvy a vše vypadá velice elegantně. Za podobu celé aplikace od nás tak mají vývojáři jednoznačný palec nahoru. Aplikace je také v českém jazyce a podrobnosti o ní najdeme i na sociálních sítích Facebook a Twitter.

Hodnocení

Ubuntu One již funguje od roku 2009 a mezi uživateli se rychle rozšiřuje. Má také proč, neboť tato služba každého láká na velmi hezkých 5GB prostoru zdarma. Podpora zařízení a systémů je ohromná a vzhled je téměř dokonalý. Ubuntu One tak jednoznačně doporučujeme každému. Naše redakce ji po těchto zkušenostech začala sama spokojeně využívat.

Naše hodnocení:  95 %

Výhody:

  • Vzhled
  • Podpora
  • Čeština
  • Rychlost
  • Přehlednost

Nevýhody:

  • Nenalezeno

Výborný program

Článek Ubuntu One – Sdílení napříč platformami byl publikován 20. února 2013 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...