Prezi - tvorba moderních 3D prezentací

Tagy:  prezi, prezzi, com prezi, tvorba, prezentací, prezentace, download prezi, prezi presentation, prezi prezentace, prezi powerpoint, prezi desktop, prezi login, prezi recenze

Sponzorované odkazy

Prezi - tvorba moderních 3D prezentací

Pokud vás již nudí dělání prezentací v Powerpointu a hledáte nový nástroj pro vytváření prezentací, které budou bavit vaše posluchače, tak následující článek si rozhodně nenechte uniknout. Podíváme se totiž na aplikaci Prezi, se kterou vám tvorba a prezentování nikdy nezevšední.

Seznámení s Prezi

V roce 2009 si parta vývojářů řekla, že je čas změnit paradigma ve tvorbě prezentací a v Maďarsku naprogramovali aplikaci Prezi. Pomocí tohoto prográmku zvládne i začátečník udělat moderní a hravé prezentace. Pro tvorbu i přehrávání prezentace je nutné, aby byl na počítači nainstalovaný Flash Player. Veškerou práci s prezentacemi můžete spravovat online prostřednictvím webu nebo po stažení desktop aplikace přímo ve vašem počítači. Nutno dodat, že desktop aplikace je trial verze a volně fungovat bude následujících třicet dní od instalace. Uživatelská základna se rok od roku neustále zvětšuje. V roce 2012 bylo na Prezi zaregistrováno více než osmnáct milionů uživatelů.

Počet uživatelů rok od roku mnohonásobně rostePočet uživatelů rok od roku mnohonásobně roste

Registrace a instalace

Pokud máte stálé připojení k internetu, tak dost možná budete preferovat práci s online Prezi. Pokud ne, tak pro vás je tu možnost stáhnutí desktop aplikace, která je zadarmo ve verzi trial na třicet dní. Tak jako tak, se budete muset zaregistrovat na stránkách prezi.com. Registraci můžete provést prostřednictvím profilu na Facebooku nebo vytvořit nový účet standardním registračním procesem.

Na výběr máte ze tří typů účtůNa výběr máte ze tří typů účtů

Při registraci máte možnost výběru ze tří typů účtů. První je účet „Public“, který je zdarma, veškeré vámi vytvořené prezentace jsou sdíleny mezi všechny uživatele Prezi a jste limitování 100 megabajty. Nicméně sto megabajtů je dostatečná velikost pro několik prezentací. Dále je zde účet „Enjoy“, který je zpoplatněn 59 dolary ročně. Vytvořené prezentace jsou soukromé a k dispozici budete mít 500 megabajty. Poslední nejdražší účet „Pro“, který stojí 159 dolarů ročně. K tomuto typu účtu získáte neustálou technickou podporu, 2 gigabajty místa a možnost nahrazení loga Prezi logem vaší firmy a hlavně možnost pracovat s offline desktop aplikací bez jakéhokoli časového omezení.

Úvodní stránka Prezi.comÚvodní stránka Prezi.com

Po zaregistrování a přihlášení můžeme ihned začít tvořit prostřednictvím webu nebo můžete pokračovat stáhnutím již zmiňované desktop aplikace. Aby jsme uspokojili i ty z vás, kteří jsou nároční uživatelé a chtějí si vyzkoušet třicetidenní trial verzi desktop aplikace, tak se nyní podíváme na to, jak získat a nainstalovat program na počítač. Na oficiální stránce prezi.com/des­ktop/ jednoduše kliknete na „Download“ a program se stáhne.

Stáhnutí desktop aplikaceStáhnutí desktop aplikace

Nejnovější verze (4.2.1.) má 128 megabajtů. Při pomalejším připojení může tedy stažení chvíli trvat. Při instalaci by neměl hrozit žádný zádrhel. Na přiloženém obrázku můžete vidět, jak desktop aplikace vypadá. Ano vůbec se neliší od online verze, takže nemusíte být zklamáni, že Prezi poskytuje tuto offline aplikaci pouze na třicet dní.

Uživatelské prostředí desktop aplikace se neliší od toho na webu.Uživatelské prostředí desktop aplikace se neliší od toho na webu.

Hravá tvorba aplikací online

Při tvorbě nové Prezi prezentace je vám umožněno vybrat z mnoha pěkných šablon, které následně stačí naplnit vlastními daty. Těchto šablon je přesně 57. Šablony jsou opravdu propracované a je poznat, že vývojáři jsou skutečně šikovní lidé.

Ukázka šablon, které jsou k dispozici.Ukázka šablon, které jsou k dispozici.

Většina šablon je doplněna pěknými obrázky a 3D prvky. A jak již bylo zmíněno, je jich dost, takže vybrat by si měl opravdu každý. Pro ty nejnáročnější z vás je zde samozřejmě možnost vytvořit si prezentaci zcela dle svého gusta.

Tvorba prezentace s pomocí šablony.Tvorba prezentace s pomocí šablony.

Prezentování

Po vytvoření prezentace máte více možností. Samozřejmě můžete prezentaci kdykoli a jakkoli doplnit či upravit. Dále je zde možnost zkopírovat odkaz prezentace a poslat jej komukoli, aby si dotyčný mohl prezentaci prohlédnout.

Po vytvoření prezentace máte několik možností jak s ní naložitPo vytvoření prezentace máte několik možností jak s ní naložit

A konečně můžete prezentaci stáhnout do vašeho počítače a poté nahrát třeba na USB disk, který si přinesete na místo, kde budete prezentovat.

Hodnocení redakce  95 %

Výhody:

  • Moderní prezentace
  • Jednoduchost tvorby
  • Možnost použití šablon
  • 3D prvky
  • Sdílení prezentací

Nevýhody:

  • Chybí čeština

Výborný program

Článek Prezi - tvorba moderních 3D prezentací byl publikován 21. března 2013 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Jakub Losík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...