Ashampoo Core Tuner 2 - Efektivní práce s procesy

Tagy:  Ashampoo Core Tuner, Ashampoo, Core Tuner, CT, zvýšení výkonu, výkon, optimalizace, systém, práce s procesy, proces

Sponzorované odkazy

Ashampoo Core Tuner 2 - Efektivní práce s procesy

Pro efektivnější práci s počítačem je určen následující program „Ashampoo Core Tuner 2“, který umožňuje plně využít výkon počítače prostřednictvím sdílení několika jader a dosáhnout tak lepších pracovních a výpočetních výsledků. Dále poskytuje informace o využití zdrojů počítače, ale i například informace o aplikacích založené na uživatelském hodnocení.

Instalace

Po stáhnutí instalačního souboru jsme připraveni na instalaci. Celý proces instalace je jednoduchý a zabere vám pouze pár sekund času. Po ukončení instalátoru se vám automaticky otevře internetová stránka, kam stačí zadat emailovou adresu.

Instalátor programu Ashampoo Core Tuner 2Instalátor programu Ashampoo Core Tuner 2

Na uvedený email vám dorazí odkaz na sériové číslo, které vám umožní používat program zcela zdarma po dobu 40 dní. Při prvním spuštění vám ještě program nabídne stáhnutí doplňující aplikace „Ashampoo WinOptimizer 10“. Trial verze tohoto programu je funkční stejně jako „Ashampoo core tuner 2“ po dobu 40 dní.

Nabídka 40 denní trial verze programu Ashampoo WinOptimizer 10Nabídka 40 denní trial verze programu Ashampoo WinOptimizer 10

Práce s procesy

Jako primární obrazovka se vám objeví výpis běžících procesů a informace o nich. Z tabulky tak můžeme získat informaci o názvu procesu, jeho popisu, využití procesoru, velikost aktuálně využívané operační paměti, prioritu a třeba i cestu k adresáři, kde je uložen koncový, spuštěný soubor. Program vám umožňuje operaci s procesy. Můžete tedy libovolně nastavovat priority jednotlivým procesům nebo třeba nechat proces počítat více jader nebo proces nechat úplně zavřít.

Práce s procesyPráce s procesy

Profily

Spravovat a vytvářet můžete i profily, ve kterých je uložen seznam určitých procesů a požadavky na ně. Tuto funkci využijí asi převážně uživatelé, kteří jsou, co se týče ovládání počítače, poněkud zběhlejší. Uživatelům, kteří nemají zkušenosti s ovládáním procesů, manipulaci s běžícími procesy silně nedoporučuji, protože při neodborném zacházení může dojít k nestabilitě systému a ztrátě dat. Nicméně v tomto okně vidíme jeden vytvořený profil, který ocení hlavně počítačoví hráči. Profil je nastaven tak, aby vhodně omezil a upravil priority procesům, které nejsou při hraní počítačových her nezbytné.

Práce s profilyPráce s profily

Využití zdrojů počítače

Na kartě zdroje můžete vidět grafické znázornění využití fyzických zdrojů počítače. V horní části je uvedena celková zátěž procesoru. Druhý graf představuje vytížení operační paměti. A zbylé grafy vykreslují vytížení jednotlivých jader procesoru (testováno na jednoprocesorovém pc, tudíž je zobrazeno pouze jedno jádro).

Využití zdrojů PCVyužití zdrojů PC

Informace o autostartu aplikací

Po kliknutí na kartu Autostart se vám z internetu stáhne hodnocení aplikací, které se běžně automaticky spouštějí při startu vašeho počítače. V tomto okně vidíte informace o názvu, popis aplikace a hodnocení, které bylo přidáno ostatními uživateli. Hodnotit aplikaci můžete i vy. Stačí když kliknete pravým tlačítkem myši na určitou aplikaci a vyberete „Hodnotit aplikaci online“. Tato funkce vám zpřehlední a dodá informace o spouštěných aplikacích. Tyto informace vám následně mohou posloužit třeba při rozhodování, zda danou aplikaci vypnout či nikoliv.

Informace o automaticky spouštěných aplikacíchInformace o automaticky spouštěných aplikacích

Informace o službách

Na kartě služby najdete informace o službách, které jsou produkovány nějakou aplikací, ale i o službách systémových. Najdete zde také uživatelské hodnocení jednotlivých služeb. Pomocí filtru si můžete nechat zobrazit požadované služby dle určitých parametrů.

Informace o službáchInformace o službách

Závěrem

Program je vhodný především pro zkušenější uživatele, kteří mají alespoň základní povědomí o procesech a jejich parametrech. Ashampoo Core Tuner 2 vám může ušetřit mnoho času při práci s aplikacemi a procesy. Celé programové rozhraní je přeloženo do českého jazyka a práce s ním je velmi jednoduchá.

Hodnocení redakce  60 %

Výhody:

  • Čeština
  • Intuitivní ovládání
  • Uživatelské hodnocení procesů

Nevýhody:

  • Složité pro nezkušené uživatele
  • Trial verze

Článek Ashampoo Core Tuner 2 - Efektivní práce s procesy byl publikován 18. dubna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Jakub Losík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...