Výběr pěti programů, které testují výkon PC

Sponzorované odkazy

Výběr pěti programů, které testují výkon PC

Ano, výkon počítače je pro každého velice důležitý. Bez vysokého výkonu v dnešní době bohužel nic neuděláte, protože většina programů potřebuje co největší výkon pc. A jak vlastně zjistit, zda můj počítač má dostatečný výkon? Stačí si přečíst následující článek a vyzkoušet jednotlivé programy, které se věnují testování výkonu počítače. V případě, že potřebujete otestovat nový hardware, které jste si pořídili, tak můžete využít také těchto aplikací. Slouží také k porovnání různých druhů zařízení. A co vše můžete otestovat? V dnešní době se nejvíce testuje celkový výkon počítače, grafická karta, procesor, operační paměť a další zařízení, které se v pc může nacházet. Jedním slovem = prostě vše!

3DMark: Test výkonu grafické karty a procesoru

Ano, testování grafické karty je v dnešní době asi to nejdůležitější, co je potřeba nejdříve odzkoušet. Na kvalitní grafické kartě v dnešní době stojí všechna uživatelská rozhraní jednotlivých programů a taktéž počítačových her. 3DMark slouží pro testování výkonu pc v 3D grafice, který využívá nejnovější metody technologie DirectX pro maximálně využití procesoru a grafické karty. Výsledky, které po testu zjistíte, si můžete uložit do statistiky a následně porovnat s ostatními, které již máte z minulosti uloženy. Program nabízí dvě verze. Jedna je zdarma a pak profesionální, která je již placená. Doporučuji Vám tento program vyzkoušet, protože se jedná o naprostou jedničku na našem trhu, která nabízí naprosto nejlepší funkcionalitu a konečné výsledky.

Moje hodnocení:  90 %

3DMark3DMark

CrystalDiskMark: Test výkonu pevného disku

Jedná se o klasický program pro testování výkon pevného disku. Není nijak náročný, ani uživatelsky složitý. Před testováním si můžete zvolit počet zkoušek a velikost testovaných dat. Následně program provede změření sekvenčního zápisu a čtení a taktéž se zaměří na náhodný zápis a čtení dat. Test je možné provést na celkovém disku a nebo jen na oddílech, které máte již vytvořeny. A navíc se jedná o program, který je zcela zdarma.

Moje hodnocení:  85 %

CrystalDiskMarkCrystalDiskMark

Cinebench: Program na test výkonu grafické karty

A máme tady další program na test výkonu grafiky, která podporuje technologii OpenGL a taktéž je vhodná pro práci s 3D grafikou Cinema 4D. Při testu se snaží vykreslovat různé předměty a u toho provádí test, který nakonec uloží do systému pro následné zpracování.

Moje hodnocení:  80 %

CinebenchCinebench

NovaBench: Kompletní test počítače

Jedná se o komplexní program, který testuje výkon procesoru, grafické karty, pevného disku a operační paměti. Dále pak se zabývá testováním plovoucí řádky, zkoumá rychlost zápisu a čtení dat apod. Pro grafickou kartu má v sobě nachystaný test pro velice složité 3D sekvence. Následné data, které po testu obdržíte, můžete konzultovat s ostatními uživateli a přicházet tak na vylepšení celkového výkonu počítače.

Moje hodnocení:  85 %

NovaBenchNovaBench

AS SSD Benchmark: Test nejnovějších SSD disků

Dle uživatelů se tento program považuje za jeden z nejlepších na testování SSD disků. Nabízí sekvenční test se zápisem a čtením 1GB dat, dále pak test, který sleduje náhodné čtení a zápis dat po blocích. Testování je opravdu hloubkové a výsledné statistiky můžete konzultovat s dalšími uživateli na diskuzním fóru. Aplikace je samozřejmě zcela zdarma, takže odpadá kupování nejrůznějších licencí.

Moje hodnocení:  90 %

AS SSD BenchmarkAS SSD Benchmark

Závěrem

Předtím, než si nějaký program nainstalujete, tak si nejprve řekněte, na co jej budete chtít využívat. Každý jednotlivý program je vhodný pro testování jiného zařízení. Proto důkladně vybírejte!

Článek Výběr pěti programů, které testují výkon PC byl publikován 1. prosince 2014 v 12.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...