WiFi hotspot - Nejlepší programy pro jeho tvorbu

Sponzorované odkazy

WiFi hotspot - Nejlepší programy pro jeho tvorbu

Potřebujete nutně připojit k internetu přes jediný kabel či výjimku v zabezpečení routeru více počítačů? Ožehavý problém, který snadno a rychle vyřeší tvorba hotspotu. Opravdu jednoduchá záležitost. a Konečně už nemusíte zažívat to nutkání, že něco potřebujete hned a musíte čekat. Pojďme si teda představit nějaké programy a hned si ukážeme jak na to.

Connectify

Connectify je jeden z nejznámějších programů na tvorbu hotspotu. Hlavní devizou tohoto program je spolehlivost. Tento program slouží pro tvorbu Wi-Fi hotspotů na noteboocích. Pro nastavení Connectifu můžete postupovat pomocí průvodce, který vás navede krok po kroku a nebo přes hlavní okno programu. Všechny další příkazy se ovládají pomocí malé ikony v nástrojovém panelu.

V aplikaci zadáte jméno sítě, vyplníte heslo pro přístup a nastavíte ochranu. Perličkou programu je to, že můžete sledovat připojená zařízení a pracovat s nimi. Můžete například zakazovat přístup a další. Sám tento program využívám pro tvorbu hotspotů a nemůžu si jej vynachválit.

Win Hotspot

Další program nese název Win Hotspot. Program nabízí základní schopnosti pro tvorbu Wi-Fi hotspotu. Záporem tohoto program je to, že není až na takové úrovni jako ostatní. Další minus tohoto programu je to, že má bohužel až velmi jednoduché až banální ovládání. Sice tento program pro tvorbu hotspotu nepatří mezi top programy, za to ho dokáže ovládat doslova každý. Za tento program se neplatí.

MyPublicWiFi

Tento program lehce spustíte přes Windows 7 i Windows Server 2008 a to bezplatně. Je velice podobný již zmiňovanému Connectify. Tento program umožňuje uživateli si nastavit svůj firewall, pak tedy můžeme určit na jaké servery, při jakých podmínkách a s využitím které služby může dojít k připojování počítačů. Program také umožňuje sledování navštívených webových stránek.

MyPublicWifiMyPublicWifi

mHotspot

Dalším oblíbencem mezi uživateli je mHotspot. Tento program je bezplatný. Díky tomuto programu můžete váš notebook změnit na Wi-Fi hotspot pro jiná zařízení. Vše je úplně jednoduché. Program nevyžaduje žádnou instalaci programu, pouze nastavíte jméno sítě. Vše můžete podrobně sledovat a také pracovat s jinými připojenými zařízeními.

Tento mHotspot funguje na Windows 7 ale i na novějších Windows 8. Program je dobrý, spolehlivý a bezproblémový. Ovládání je jednoduché, proto jej zvládne opravdu každý.

Virtual Wi-Fi router

Jeden z nejjednodušších programů pro vytvoření Wi-Fi hotspotu z vašeho notebooku. Program bude po instalaci situován v liště nástrojů u hodin a jeho ovládání je podobné jako u Win Hotspotu. V tomto programu se nesetkáte s pokročilými funkcemi či podrobným nastavením. Tento program slouží pouze k nastavení sítě, sdílení internetu a sledování jiných zařízení. Program je proto vhodnější pro nenáročné a krátkodobé připojení k internetu, např. z mobilu, tabletu přes notebook.

Článek WiFi hotspot - Nejlepší programy pro jeho tvorbu byl publikován 2. srpna 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Přemysl Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...