Google Chrome - Výběr nejdůležitější rozšíření

Sponzorované odkazy

Google Chrome - Výběr nejdůležitější rozšíření

Google Chrome je jediný internetový prohlížeč, který v celosvětové používanosti předčil slavný Internet Explorer. Zaslouží si tak zajisté naši plnou pozornost. Otestovali jsme pro vás ty nejznámější a nejrozšířenější rozšíření, kterými své prohlížeče můžete pořádně vyšperkovat. Držte si klobouky, začínáme.

1. Lightning Newtab

Jako úplně první rozšíření bychom vám rádi představili Lightning Newtab, sloužící k zobrazení nabídky nejoblíbenějších webových stránek. Stačí tak jediné kliknutí a cílová stránka se již otevírá. Tenhle přídavek se zobrazí, jakmile vytvoříme** novou záložku** (zkratka CTRL + T). Díky svému fajnovému designu a intuitivnímu ovládání si Lightning Newtab získává stále více uživatelů. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet. Google Chrome defaultně samozřejmě poskytuje podobnou službu, není však tak propracována jako představené rozšíření.

Aktuální verzi Lightning Newtab stáhnete v Internetovém obchodě Chrome.

Lightning NewtabLightning Newtab

2. TimeStats

Druhé rozšíření se zajisté zalíbí lidem, kteří chtějí být ve svém životě o něco produktivnější. Přídavek TimeStats totiž umožňuje přehledně sledovat naše trávení času na konkrétních internetových stránkách. Menu je v plně českém znění a statistiku lze zobrazit za aktuální den, předešlý den, posledních 7 dní nebo přímo za celou historii. K dispozici je také seznam těch nejpoužívanějších webových stránek. Pochválit musíme moderní, hezkou grafiku, která je hravá a zároveň zcela přehledná. Zmíněné statistiky se zobrazují v barevném grafu a uživatel tak má vždy absolutní přehled.

Aktuální verzi TimeStats stáhnete v Internetovém obchodě Chrome.

TimeStatsTimeStats

3. Smooth Gestures

Jedním z nejlepších rozšíření prohlížeče Google Chrome je zajisté také Smooth Geastures. Díky němu stačí podržet pravé tlačítko myši a nakreslit symbol, který spustí předem určenou funkci. Během sekundy tak například otevřeme novou záložku, vrátíme se o stranu zpět, znovu načteme aktuální kartu a spoustu dalšího. Uživatel si snadno může vytvořit i vlastní gesto a přiřadit mu vymyšlenou funkci, což je jistě velmi užitečná funkce.

Aktuální verzi Smooth Gestures stáhnete v Internetovém obchodě Chrome.

Smooth GesturesSmooth Gestures

4. WOT

Šikovným nástrojem je také WOT. Ten umožňuje uživatelům hodnotit každou stránku a to sice z hlediska** důvěryhodnosti, spolehlivosti poskytovatele, bezpečnosti pro děti a ochrany osobních údajů**. To vše je hodnoceno skrze barevné kolečka, při čemž zelená znamená nejlepší, červená samozřejmě nejhorší (tedy potencionálně nebezpečná). Při použití téměř libovolného vyhledávače (včetně těch českých) se u vyhledaných webů zobrazí zmíněné kolečka, takže hned víme, které stránky jsou bezpečné a které nikoliv. Hodnocení je však prováděno samotnými uživateli a tak existují určité pochybnosti, nakolik je známkování objektivní. Uživatel totiž nemusí nic tušit a stránka může zneužívat jeho údaje. Přesto díky WOTu již nemusíme navštěvovat servery, kde je pouze reklama bez jakéhokoliv obsahu nebo je server jinak očividně nebezpečný.

Aktuální verzi Smooth Gestures stáhnete v Internetovém obchodě Chrome

WOTWOT

5. Send to Kindle

A teď perlička pro majitelé elektronické čtečky Kindle. Díky této jednoduché aplikaci lze jedním stisknutím myši poslat libovolný článek či stránku do svého Kindlu, kde si pak později může uživatel vše pohodlně přečíst. To samozřejmě značně šetří oči a tedy i zdraví. Nutné je propojit svůj email od Kindlu s aplikací, při čemž na účtu Kindle se musí povolit email aplikace. Kindle totiž všechny emaily primárně blokuje a konkrétní emailové adresy, ze kterých na Kindle email něco zasíláme, je nutné postupně povolovat. Vyzkoušeli jsme zaslat hlavní stránku nejmenovaného zpravodajského serveru na Kindle PaperWhite.

Aktuální verzi Send to Kindle stáhnete v Internetovém obchodě Chrome.

Send to KindleSend to Kindle

6. Seznam Lištička – Slovník

Pokud netrávíte spoustu času v zahraničí, jistě neznáte úplně každé anglické slovo. Pak jistě oceníte nové rozšíření od Seznamu s názvem** Lištička – Slovník. Díky této službě stačí na cílové slovo zaměřit myš, počkat asi 3 sekundy a zobrazí se rovnou **český překlad slova a to hned spolu s několika dalšími možnými významy. To je ideální, pokud je někdo v anglickém jazyce středně pokročilý a nerozumí tak jen některým slovíčkům.

Aktuální verzi Seznam Lištičky – Slovník naleznete zde.

Závěrem

Odkazy ke stažení všech představených rozšíření naleznete přímo v odstavci, kde je samotné rozšíření popsáno. Pokud hledáte ještě další přídavky, určitě nezapomeňte navštívit oficiální seznam rozšíření tady.

Článek Google Chrome - Výběr nejdůležitější rozšíření byl publikován 25. července 2013 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...