Avast! Free Antivirus - Český antivir zdarma

Sponzorované odkazy

Avast! Free Antivirus - Český antivir zdarma

Internet je i přes veškeré snahy odborníků stále nebezpečným místem. Antivirus se tak stal zcela běžným vybavením našeho osobního počítače. Málokomu se však chce za něj zaplatit několik stovek nebo dokonce tisíc. Je Avast! Free Antivirus řešením?

Zdarma?

Avast! je jedna z nejznámějších společností zaměřujících se na ochranu počítače. Dnes představovaný program je jejich jediným antivirovým produktem zdarma. Stačí jej stáhnout z odkazu uvedeného na konci článku, nainstalovat a váš počítač je v mžiku chráněn pořádným štítem. Po rychlé instalaci je antivirus aktivní na 30 dní, po kterých stačí provést registraci produktu (stačí vyplnit jméno a email). V opačném případě pak Avast! Free Antivirus budete muset zakoupit. Pokud neučiníte nic z toho, přestane samozřejmě fungovat úplně. Pokud máte zájem, můžete si také bezplatně vyzkoušet na 20 dní zkušební verzi Internet Security.

Rychlé testování systémuRychlé testování systému

Pod hledáčkem

Již po prvním spuštění aplikace je zřejmé, že Avast! patří mezi ty moderně založené kousky. Design je nejenom hezký a příjemný, ale především zcela přehledný. Poněkud přeplácený se pak zdá být v dalších záložkách, kde je toho zkrátka až moc. Co se funkcí týče, najdeme zde klasiku jako rychlé nebo pomalé vyhledávání virů, naplánování testu po startu OS, čištění prohlížečů nebo zákaz vyskakování oken při režimu celé obrazovky. Co vše Avast! Free Antivirus umí a zahrnuje, si můžete prohlédnout na obrázku níže. Dále si uživatelé mohou zobrazit statistiky a to jak pro funkcu celého programu, tak jeho jednotlivých částí. Zdarma je samozřejmě i aktualizace virové databáze.

Úvodní stranaÚvodní strana

Bonusy

V tomto bezplatném antiviru nalezneme i zajímavé bonusy, neboli méně všední funkce. Jmenujme alespoň software updater, hlídající aktuální verze různých aplikací, čištění prohlížečů nebo rovnou možnost do internetových prohlížečů nainstalovat přídavky, rozšiřující hranice bezpečnosti ještě o něco dále. Jelikož lze zakázat konkrétní webové stránky, nechybí ani ochrana takových funkcí pomocí hesla.

Přehled funkcí – Avast! Free AntivirusPřehled funkcí – Avast! Free Antivirus

Verze

Dnešní článek vypovídá o antivirovém řešení, které je zcela zdarma. Za určitý poplatek jsou pak k dispozici další tři verze. Pro co největší názornost přikládáme srovnání, vyhotovené přímo výrobcem. Záleží tak na každém uživateli, kolik je ochoten investovat a jaké má požadavky. Uvedené ceny platí pro konec srpna 2013 a poskytnou vám aplikaci na rok, nikoliv napořád.

Srovnání verzíSrovnání verzí

Hodnocení

Avast! Free Antivirus prošel našim testem na horší jedničku. Aplikace je navždy zdarma pod podmínkou registrace, která zabere jen několik málo sekund. Přitom nabízí slušnou škálu nástrojů, jenž náš počítač spolehlivě ochrání. Vzhled mohl být přehledný v celé šíři a i rychlost bychom uvítali o kapánek vyšší. To jsou však spíše drobnosti a tak pokud hledáte spolehlivý antivir, jste na správné adrese. Možná oceníte i možnost přepnutí mezi desítkami jazyků (samozřejmě včetně češtiny).

Naše hodnocení:  87 %

Výhody:

  • Zdarma
  • Rychlá registrace
  • Snadno ovladatelný
  • Spolehlivý

Nevýhody:

  • Občas menší přehlednost

Článek Avast! Free Antivirus - Český antivir zdarma byl publikován 6. září 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...