5 nejlepších hudebních přehrávačů zdarma

Sponzorované odkazy

5 nejlepších hudebních přehrávačů zdarma

Někomu se může zdát zbytečné zaobírat se hlouběji něčím tak triviálním jako je volba přehrávače hudebních souborů, ale je nutné nezapomínat na fakt, že správná volba přehrávače může znamenat nejen zvýšení uživatelského komfortu, ale také třeba větší pořádek v naší kolekci „empétrojek“. Proto si v dnešním článku představíme výběr toho nejzajímavějšího softwaru, který se dnes dá v tomto odvětví nalézt.

Media Monkey – hbitý jako šimpanz, mocný jako gorila

Jukebox, manažer hudební kolekce, CD ripper… tak popisují svůj produkt vývojáři společnosti Ventis Media stojící za media přehrávačem Media Monkey . Označit tento program pouze jako přehrávač médií by bylo však poněkud strohé a nespravedlivé neboť „opičák“ si poradí s mnohem větším množstvím úkonů než je pouhé přehrávání hudebních souborů. Mimo propracovaného systému přehrávání s množstvím modu (např.: auto-DJ v podobě party modu) nabízí, jak už bylo naznačeno v první větě, také možnost spravovat efektivně naší hudební knihovnu, ripovat hudební nosiče, měnit ID3 tagy a dokonce i vypalovat data či hudbu na CD. Media Monkey je k dostání ve dvou verzích a to Free a Gold , z nichž druhá zmíněná je k dispozici po zaplacení 25 USD (nebo splnění příslušného offeru na stránkách výrobce) a odemyká nové funkce jako např.: rychlejší vypalování (až 48× oproti 4× ve verzi free).

Winamp – klasika,která stále září

Winamp , jakožto stálici na poli hudebních přehrávačů asi netřeba nikomu rozsáhle představovat, ale stejně tak ho nelze v našem článku vynechat. Mimo poměrně samozřejmé záležitosti jako je u přehrávače nezbytné přehrávání audio a video souborů nebo třeba ripování hudebních CD nabízí Winamp i takové vychytávky jako možnost vlastního vysílání (podcast) třeba v podobě internetového rádia. Winamp je plně přizpůsobitelný požadavkům uživatele a to ať už díky možnosti absolutní kontroly nad vzhledem programu pomocí skinů a nebo díky módům dodávající nové funkce například v podobě nových vizualizací atd… Vedle toho je Winamp k dostání i ve verzi pro mobilní telefony s operačním systémem Android (mimo to nabízí desktop verze dokonce i možnost synchronizace s naším přenosným zařízením), což z něj společně s výše zmíněnými funkcemi dělá multiplatformní přehrávač, jemuž není snadné konkurovat.

Winamp – klasika mezi hudebními přehrávačiWinamp – klasika mezi hudebními přehrávači

Foobar 2000 – v jednoduchosti je síla

Pokud hledáte systémově nenáročný, kvalitní přehrávač s jednoduchým střízlivým vzhledem, který však netrpí na nedostatek funkcí, pak je Foobar 2000 pro vás to pravé. Vývojáři tohoto zajímavého kousku softwaru dbají především na to, aby byl maximálně flexibilní, a tak si ho každý uživatel může upravit k obrazu svému, ať už co se týče vzhledu nebo třeba klávesových zkratek, které urychlují práci s naší kolekci „empétrojek“. Foobar disponuje také otevřenou architekturou komponent, což umožňuje externím vývojářům upravovat a vylepšovat funkce tohoto přehrávače dle libosti. Obrovská flexibilita však může být na škodu méně zkušeným uživatelům, kteří by se ve všech možných možnostech nastavení mohli lehce ztratit .

Foobar 2000 – jednoduchý příjemný vzhled se spoustou funkcíFoobar 2000 – jednoduchý příjemný vzhled se spoustou funkcí

MusicBee – specialista na hudební kolekce

MusicBee se stejně jako výše zmíněný Foobar pyšní rychlostí a oproti ostatním přehrávačům klade možná ještě větší důraz na organizaci vaší sbírky hudby. Nechybí ani možnost ripování audio CD, automatické online vyhledávání informací o skladbách a party mód, který změní vaše PC v plnohodnotný jukebox.

MusicBee – organizujte svojí hudební kolekci jednoduše a pohodlněMusicBee – organizujte svojí hudební kolekci jednoduše a pohodlně

Rocket Music Player – přehrávač pro Android

Abychom neopomněli ani příznivce malého zeleného robota, který si nechá říkat Android, bude poslední přehrávač z dnešního výčtu právě pro tento populární mobilní operační systém. Rocket Music Player zahrnuje všechny základní funkce hudebních přehrávačů tak, jak je známe z desktop platforem – přizpůsobení vzhledu, 5-ti pásmový ekvalizér, vytváření playlistů, funkce Další na řadě a mnoho dalších dělají z této aplikace skutečně zajímavou volbu pro naše mobilní zařízení. Co může zamrzet je absence synchronizace s PC, kterou však mezi aplikacemi dostupnými zdarma nabízí snad jen Android verze Winampu zmíněná výše.

Rocket Music Player – hudební přehrávač pro AndroidRocket Music Player – hudební přehrávač pro Android

Slovo na závěr

V dnešní době není problém v nedostatku kvalitního softwaru (to samozřejmě platí i mimo oblast přehrávačů multimedií) , ale spíše v tom, že uživatel si v záplavě programů nemusí umět vybrat takovou aplikaci, která by nejvíce odpovídala jeho potřebám. Doufáme tedy, že vám tento článek, alespoň co se týče přehrávačů hudby, pomohl s nelehkým výběrem.

Článek 5 nejlepších hudebních přehrávačů zdarma byl publikován 7. října 2013 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Jindřich Pevný. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...