Sticky Password: Na vše stačí jedno heslo!

Sponzorované odkazy

Sticky Password: Na vše stačí jedno heslo!

Vlastníte několik desítek hesel, ale neumíte si jej všechny zapamatovat? Představuje Vám moderní program Sticky Password, který je určen pro snadnější a zabezpečenější přístup k internetovým stránkám a aplikacím, které jsou blokovány uživatelským jménem a heslem. Navíc s tímto programu jednoduše vyplníte webové formuláře, a vše probíhá zcela automaticky. Není potřeba žádného dalšího zásahu. Formuláře je potřeba nejdříve nadefinovat, každopádně je to velice snadné.

Co je to vlastně Sticky Password?

Sticky Password je moderní program pro komplexní práci s hesly. Není potřeba žádného dalšího uvažování, zda je to takové, a nebo takové heslo. Vše se uloží na jedno místo (možnost využití i nabízeného cloudu) a pod jedním heslem se dostanete do Vámi vytvořené databáze, kde se poté nachází všechny Vaše uložené hesla, se kterými můžete jednoduše nakládat a pracovat s nimi.

Sticky PasswordSticky Password

Vlastnosti

Mezi hlavní výhody programu patří funkce na generování velice silného hesla, které bude velice těžko prolomitelné. Dále pak nabízí automatické vyplňování přihlašovacích údajů na webových stránkách a aplikacích, ke kterým se automaticky přihlásíte. Zdarma a hlavně rychle vyplňuje také webové formuláře, což Vám ušetří hromadu času. Databáze je zabezpečena nejsilnějšími šifrovacími algoritmy, tudíž se všechna hesla a data ukládají do šifrované databáze, která je navíc chráňena proti phishingu a key-loggery. Mimo jiné podporuje více přihlašovacích údajů pro jeden účet, dále pak nabízí autorizaci k databázi přes Bluetooth, případně USB flash disku. Můžete také využít přenosnou verzi, která je uložena na USB a kdekoli s hesly nakládat. A navíc nabízí automatické zálohování databáze, umožňuje obnovit jakákoliv hesla, která byla použita v minulosti.

Sticky PasswordSticky Password

Do nejnovější verze byl přidána japonština, a také kvalitnější podpora pro internetové prohlížeče Firefox, Yandex a Comodo Dragon (jedná se o méně používané prohlížeče). Kromě importu nových funkcí a pluginů byly také opraveny některé chyby, které se v minulé verzi nacházely. Mezi novinky patří vylepšená podpora nejrůznějších webových aplikací, import ze souborů XML a nové jazykové mutace, které v předchozí verzi nebyly.

Sticky Password vs. LastPass

LastPass je také moderní správce hesel pro internetové prohlížeče Firefox, Internet Explorer a Google Chrome. Kromě přehledného a bezpečného uložení hesel program umožňuje také automatické vyplnění internetových formulářů. Databáze hesel je centralizovaná a jména i hesla se ukládají ze všech uvedených prohlížečů. Vše je uloženo v cloudu, ke kterému se můžete kdykoliv přihlásit. V minulosti jsem i tento program vyzkoušel a doposud jsem nenašel žádné patrné rozdíly, které by nějakého z nich pasoval na krále. Oba programy jsou placené, máte možnost vyzkoušení free verze. Je to spíše o jednotlivých recenzích, ale opravdu mezi nimi extrémní rozdíl nehledejte.

Na závěr

Dlouhodobě jsem tento program osobně používal, a věřte, opravdu všechny výše zmíněné vlastnosti obsahuje. Vyniká především kvalitou a rychlosti zpracování požadavku. Můžete jednoduše pracovat a na pozadí se Vám automaticky prohlížeč s programem páruje a navzájem se aktualizují. Doporučuji Vám neplacenou verzi alespoň vyzkoušet a poté se rozhodnout, zda si zaplatíte placenou verzi, která nabízí daleko více funkcí. než verze zdarma.

Moje hodnocení:  90 %

Výhody:

  • Podpora cloudu
  • Česká lokalizace
  • Automatické vyplňování webového formuláře

Nevýhody:

  • Placená verze

Článek Sticky Password: Na vše stačí jedno heslo! byl publikován 10. března 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...