Ohlédnutí za přehrávačem Winamp

Sponzorované odkazy

Ohlédnutí za přehrávačem Winamp

Znáte multimediální přehrávač Winamp? Věřím, že každý uživatel internetu se s tímto programem již jednou setkal. Jedná se o naprostou raritu mezi programy vůbec. Historie programu je opravdu veliká, začíná od nejstarší verze, která uměla pouze přehrávat zvukové stopy, až po nejnovější verzi, která zvládá nejrůznější video formáty a ještě k tomu pracuje na absolutní jedničku. Ale kde je tomuto programu konec? Můžeme jej stále používat? Na tyto otázky se Vám budu snažit v tomto článku odpovědět.

Co je Winamp?

Nejprve bychom si měli asi říci, co vlastně tento program je a co vše umí. Jedná se o multimediální přehrávač většiny známých audio i video formátů jako například MP2, MP3, WAV, AVI apod. Navíc obsahuje grafický ekvalizér, editor playlistů a mnoho dalších zajímavých funkcí, které Vás zajisté zaujmou. Dále pak nabízí nespočet různých pluginů, rozšíření a dokonce si můžete vybrat i mezi jednotlivými skiny. Vedle již zmíněných funkcí a nástrojů je možné tímto programem přehrávat internetové televize a rádio stanice. Jednotlivé videa, případně zvuky si můžete jednoduše ripovat, upravovat a mnoho dalších zajímavých funkcí. K posledním novinkám programu patří Winamp Remote, což je vzdálený přístup k datům například přes mobilní zařízení, dále pak Winamp Dashboard, což Vám umožňuje sdílet data a přistupovat ke knihovně odkudkoliv z internetu.

WinampWinamp

Kde se tento báječný program nyní nachází?

Od prosince minulého roku se vývoj aplikace úplně zastavil. Dosavadní vlastník, společnost AOL, se přestala podílet na vývoji programu a vyhlásila konec tohoto báječného programu. Od té doby se jen hrnuli noví zájemci, až to nakonec vyhrála belgická společnost Radionomy, která se od letošního roku stala majitelem této značky a znova investovala peníze do vývoje tohoto světoznámého programu. Radionomy je celosvětový agregátor online rádiových stanic, která nabízí rozsáhlý katalog online rádií, které uživatelé mohou dokonce i hodnotit a sestavovat tak vlastní žebříčky nejoblíbenějších stanic.Mimo jiné se taktéž jedná o službu, která Vám dovolí provozovat vlastní internetové rádio.

WinampWinamp

Na závěr

Dle mého názoru se jedná o nejlepší přehrávat videa a audia, který se na trhu nachází. Disponuje nejnovějšími funkcemi, nástroji, které Vám zpříjemní poslech hudby, a dokonce i sledování samotného filmu. Nabízí nespočet vylepšení, skinů a nejrůznějších pluginů, které stačí stáhnout, nainstalovat a můžete jej vesele používat. V tuto chvíli to vypadá, že vývoj programu stagnuje, ale nemějte oba, protože si myslím, že koupě novou společnosti dodá programu další lesk a udělá z této aplikace ještě lepší program, než byl doposud. A na závěr, vždy se dá co zlepšovat!

Moje hodnocení:  90 %

Dobrý freeware

Výhody:

  • česká lokalizace
  • nemá vysoké hardwarové nároky
  • možnost pluginů a výměna vzhledu
  • rychlost práce s videem a zvukem

Nevýhody:

  • nenalezeno

Článek Ohlédnutí za přehrávačem Winamp byl publikován 30. dubna 2014 v 00.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...