Sportovní aplikace a služby

Sponzorované odkazy

Sportovní aplikace a služby

Používáte nějakou sportovní aplikaci nebo službu? Máte chytrý smartphone a často chodíte například běhat? Zkuste si nainstalovat speciální aplikaci do svého mobilního telefonu a můžete začít analyzovat svůj běh, případně jiné sportovní aktivity, které ve svém volném času tak rádi děláte. Na internetu se nachází několik, možná i tisíce různých aplikací, které při jakémkoli sportu můžete využívat. V tomto článku si pár takovýchto programů představíme a ukážeme si jejich hlavní přednosti. Bude se jednat o zdarma stažitelné programy, a nebo placené dle jejich funkčnosti. Řada internetových a nebo mobilních aplikací a služeb dokáže všechny data krásně zpracovat, takže Vám například dají vědět, zda při běhu dochází ke spalování tuků, jaké hodnoty v současnosti máte apod. Vše je možné uložit do výsledného grafu, se kterým dále můžete pracovat. Navíc Vám mohou i nastavit plán sportování, kdy je nejlepší běhat, plavat, jezdit na kole apod. Své výkony si můžete jednoduše uložit a v budoucnu s nimi pracovat a nebo i konzultovat se svým lékařem.

Endomondo

Jedná se o webovou službu Endomondo, která pracuje na bázi GPS lokalizace, která dokáže sledovat pohyb uživatele po venku. Zvládá běh, jízdu na kole, různé procházky a další aktivity, které je možné dělat venku. Pokud budete tyto činnosti vykonávat, touto aplikací si můžete změnit čas, rychlost, náročnost apod. Všechny informace jsou poté uloženy do databáze a následně si jej můžete nechat zpracovat na serveru, který se tímto zabývá. Jednotlivé data můžete sdílet i s ostatními uživateli a můžete se tak domlouvat na společných sportovních aktivitách. Všechny výsledky, které dostanete použitím této aplikace, pak můžete sdílet na internetu i s přáteli.

Moje hodnocení:  85 %

EndomondoEndomondo

Sports Tracker

Velice známá, ale i populární je mobilní aplikace Sports Tracker, který neustále, při zapnutí, snímá Vaši aktuální polohu na bázi GPS lokalizace, zaznamenává výkonnost a vše importuje do mapy a vytváří tak velice propracovanou statistiku. Všechny tyto informace jsou doplněny například o fotografie, osoby, se kterými jste sportovali a to vše pracuje v reálném čase. K hlavní výhodě programu patří moderní grafika, která tuto aplikace řadí hodně vysoko. Aplikaci Vám doporučuji vyzkoušet, dle mého se jedná o jednu z nejlepších aplikací, která sleduje celkově Vaše sportování a dokáže Vám nabídnout data, které jinde nedostanete.

Moje hodnocení:  90 %

Sports TrackerSports Tracker

RunKeeper

Poslední sportovní aplikaci, kterou jsme otestovali, byla RunKeeper. Funguje a dokáže spolupracovat s operačními systémy Android, Windows Phone a iOS. Díky GPS dokáže zachytit Vaši aktuální polohu a tím pádem zaznamenává pohyb uživatele do systému, který poté dokáže všechny data přečíst, zpracovat a vyhodnotit. Vše se ukládá do webové online databáze, do které se můžete kdykoli podívat. Můžete si zkontrolovat, kolik kalorií jste spálili, jakou vzdálenost jste náhodou uběhli, kolik km jste projezdili, jako jste vyvinuli rychlost při sjíždění hor apod. Na konec se můžete podívat, jak si vedete od poslední sportovní činnosti. Zda jste šli nahoru a nebo zvládáte méně a méně. Vše je krásně vyhodnoceno a s daty pak můžete snadno nakládat.

Moje hodnocení:  80 %

RunKeeperRunKeeper

Článek Sportovní aplikace a služby byl publikován 21. listopadu 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...