Založení firmy nemusí být takový problém. Co je třeba udělat?

Založení firmy nemusí být takový problém. Co je třeba udělat?

Pokud se začne mluvit o zakládání firmy protočí se mnoha lidem panenky s tím, že jde o neskutečně složitý krok. Pokud nevíte jak na to, může jít o náročný krok, existují však různé služby poskytující nabídku firem na klíč. Pojďme se podívat, jak si takovou firmu založit.

Rozjet firmu od nuly nebo koupit?

Pro začátek je nejprve nutné se rozmyslet, zda-li chcete firmu rozjet zcela od nuly, či se pokusit najít a koupit založenou firmu od firmy, která se specializuje na prodej společností. Nebavíme se zde o koupi nějaké giganta na trhu či krachující společnosti, ale naopak firmy založené za účelem prodeje. Díky tomuto kroku ušetříte dlouhé fronty a papírování na úřadech. Firma jako taková je zapsaná na obchodním rejstříku, živnostenském rejstříku a také na finančním úřadě. Firma založené za účelem prodeje je samozřejmě zcela bez historie, a tak s jejím jménem začínáte hezky od začátku. Ihned po založení tedy bez papírování můžete podnikat pod jejím jménem. V určitých oborech podnikání je samozřejmě nutné řešit další náležitosti. To se však týká pouze směrů, které nezbytně potřebují odborné vzdělání.

Být viditelný je základ

Vedle založení, respektive koupě již založené firmy je nutné být dobře viditelný. Začněme nejprve u sídla na reprezentativní adrese. Nemusí jít o koupi pozemku a kanceláře, může se jednat čistě o virtuální kancelář, na jejímž místem bude nově vzniklá firma přihlášena. Za velmi přijatelné investice můžete mít velmi zajímavou pozici pro sídlo firmy. Pokud jsou v plánu různé sezení, besedy a školení, je také možnost pronájmu vybavených zasedacích místností.

Pokud si vytvoříte dobrou corporate identity s pomocí design manuálu, může být úspěch firmy na trhu podstatně pravděpodobnější. Vše záleží na originální myšlence a efektivní volbě média. Tyto služby jsou samozřejmě nabízené externími firmami, které začátky podnikání mohou podstatně ulehčit a brzy vystřelit vaší firmu mezi nejlepší konkurenty.

I taková maličkost jako osvětlení je nesmírně důležitá.I taková maličkost jako osvětlení je nesmírně důležitá.

Už jen maličkosti…

Po dobře rozjetém byznysu je možné řešit už jen maličkosti. Pokud jste například sáhli po vlastní kanceláři, lze řešit různé maličkosti, mezi které patří různé vybavení kanceláře a nezbytnosti pro efektivní práci. Například osvětlení v kanceláři s vysokou kvalitou a optimálními světelnými parametry v kanceláři je nezbytnou součástí dobré ergonomie, která přispívá k produktivitě práce. Založení nové firmy tedy vždy může a nemusí být oříšek.

Článek Založení firmy nemusí být takový problém. Co je třeba udělat? byl publikován 13. října 2014 v 16.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...