PrestaShop – Rozjeďte svůj vlastní e-shop zdarma!

PrestaShop – Rozjeďte svůj vlastní e-shop zdarma!

Rozjezd internetového obchodu již dlouho neznamená vysoké prvotní investice do vývoje vlastního systému e-shopu a jeho následně údržby. V současnosti existuje celá řada hotových řešení, která nabízejí široké možnosti individualizace. Tentokrát jsme hledáček zaměřili na systém PrestaShop nabízející vedle nepřeberného množství plug-inů a šablon především zajímavou cenu. Je totiž zdarma.

Nejenom příznivá cena

PrestaShop na poli hotových redakčních systémů cílených na provoz e-shopu není žádným nováčkem. Jeho vývoj probíhá pod otevřenou licencí již od roku 2007, kdy byla vypuštěna vůbec první verze. Za osmiletý vývoj přinesli vývojáři celou řadu novinek a díky volně dostupnému zdrojovému kódu probíhá současný vývoj v neméně rychlém tempu.

V základu je PrestaShop nabízen zdarma, přičemž jej lze rozšiřovat placenými i zdarma dostupnými moduly a šablonami. Individualizaci se tedy meze nekladou a leckteré moduly přinášejí do systému podstatné novinky. Instalace modulů i šablon probíhá prostřednictvím administrace, a tak nejde o složitý proces. Zásuvný modul či šablonu stačí nahrát na server a poté jej v administraci nainstalovat. V oficiálním katalogu PrestaShopu je celá řada plug-inů upravující jak frontend webu, tak i administraci.

Přehledná a intuitivní administirace.Přehledná a intuitivní administirace.

Široké možnosti využití

Nároky systému na server nevybočují ze standardu a samotná instalace je doprovázena intuitivním průvodcem. Navíc díky široké oblibě tohoto systému podporuje celá řada hostingů snadnou instalaci aktuální verze PrestaShop. Jediným kliknutím lze PrestaShop nainstalovat například na hosting EXO hosting, který je pro tento systém plně optimalizovaný.

Díky širokým možnostem individualizace najde systém své uplatnění na jakémkoli e-shopu. Nechybí propagace nejprodávanějších či nových položek v katalogu e-shopu a potěší přítomnost RSS. Omezení není ani v případě možností plateb. Systém podporuje například platby kartou prostřednictvím GP webpay či 3D Secure České spořitelny a nebo platební brány PayU, GoPay a další. Také administrace nabízí široké portfolio funkcí. Jako příklad může jít vestavěný WYSIWYG editor pro snadnou editaci položek v katalogu e-shopu. Celý katalog lze potom snadno řadit do všemožných kategorií a podkategorií. Celé rozhraní PrestaShopu je v češtině, což platí také pro mnoho zásuvných modulů. Řada modulů pochází dokonce přímo od českých a slovenských vývojářů. Patří mezi ně i plug-in přinášející podporu českých faktur a platebních systémů.

Možnosti individualizace jsou široké.Možnosti individualizace jsou široké.

Mocný systém pro e-shop

PrestaShop umí snížit vysoké náklady na vývoj vlastního systému a jeho obliba je celosvětově vysoká, což potvrzuje i fakt, že PrestaShop funguje na více než 230 tisících eshopů. Celý systém je zdarma a v češtině a existuje celá řada hotových šablon a modulů. Navíc není problém najít webhosting optimalizovaný přímo na míru tomuto systému.

Článek PrestaShop – Rozjeďte svůj vlastní e-shop zdarma! byl publikován 14. června 2015 v 19.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...