CyberLink PowerDVD 15 - Přehrávač videí v nové verzi

Sponzorované odkazy

CyberLink PowerDVD 15 - Přehrávač videí v nové verzi

Multimediální přehrávač PowerDVD od společnosti CyberLink se dočkal již patnáctého pokračování. Tento velmi oblíbený program nám nyní přináší několik novinek, které jistě mnozí uživatelé ocení. Společně si teď některé z nich představíme.

PowerDVD je často užívaný softwarový přehrávač, který nám umožňuje spouštět všechny typy videí, zvukové stopy i fotografie. Podporuje Blu-ray, 3D filmy i videa s rozlišením 4K a umožňuje přehrávat jak z různých přenosných zařízení, tak například i z DLNA serverů.

Verze Standard, Pro, Ultra a Live

Autorem tohoto programu je čínská multimediální softwarová společnost CyberLink, na jejíchž webových stránkách se dá tento přehrávač stáhnout. Jsou zde k dispozici čtyři verze – Standard, Pro, Ultra a nově i Live. Základní typ Standard nabízí jen polovinu všech funkcí, které jsou do nového PowerDVD zabudovány, nicméně pro nenáročné uživatele bude jistě dostačující. Největším omezením je nemožnost přehrávání Blu-ray a nekompatibilita se sociálními sítěmi. Tento typ se dá pořídit za €44,99 v přepočtu za 1200 Kč. Verze Pro umožňuje oproti verzi Standard alespoň omezené přehrávání Blu-ray a kompatibilitu s některými sociálními sítěmi. Pořídit jí lze za €49,95, tedy za zhruba 1350 Kč. Plná verze Ultra obsahuje již všechny zmíněné vylepšení a doplňky. Prodává se za €64,99 (1750 Kč). Nově oproti starším verzím je možnost zakoupit tzv. verzi Live, která nám dává vybrat, zda chceme roční nebo pouze tříměsíční předplatné. Roční předplatné stojí €44,99 (1200 Kč), tříměsíční €14,99 (400 Kč). Live obsahuje stejné funkce jako typ Ultra.

Instalace a spuštění

Při instalaci programu vás jistě mile překvapí její rychlost a následné snadné spuštění programu bez zbytečných ukázek či vnucování doplňkového softwaru. Velikost instalačního balíčku je zhruba 193 MB, bohužel však zatím není k dispozici česká verze programu, a proto se musíme spokojit pouze s anglickou (případně jinou cizojazyčnou) verzí. Nicméně tento problém existuje u většiny programů zahraniční produkce, kde si na český překlad musíme vždy ještě nějaký čas po vydání počkat. PowerDVD je však natolik rozšířený přehrávač, že toto čekání jistě nebudu příliš dlouhé.

Základní nabídka PowerDVD 15Základní nabídka PowerDVD 15

Novinky – TrueTheater i Video Scene Selector

PowerDVD 15 nově přináší možnost přehrávat i soubory s příponou ISO, ať už se jedná o Blu-ray či DVD. Samozřejmostí je také další vylepšení kvality zvuku a videa, které se týká především TrueTheater. Nové funkce True Theater Color a TrueTheater Sound nám umožňují sledovat videa ve vylepšené kvalitě i rozlišení s upraveným zvukem. Samozřejmostí je možnost upravit obraz z DVD na HD.

Zajímavou novinkou je funkce Video Scene Selector. Ta nám umožňuje zachytit libovolně dlouhou část videa, kterou lze vyjmout a uložit do oblíbených, čímž získáme možnost se k této části kdykoli znovu vrátit a přehrávat si ji. Video Scene Selector také umožňuje ripovat z videa audio stopu (celou nebo jen její část), kterou lze následně převést do formátu MP3 nebo AAC. Tato funkce se dá dobře využít pro záznam soundtracků různých filmů a jejich import do hlasových zařízení.

Ukázka přehrávání a kvality obrazuUkázka přehrávání a kvality obrazu

PowerDVD Remote

Bonusovou součástí programu je možnost propojení s mobilními aplikacemi, pracujícími s operačními systémy Android, iOS či Windows mobile, kam lze přehrávač také nahrát.

Spuštění funkce PowerDVD RemoteSpuštění funkce PowerDVD Remote

Zajímavou funkcí je tzv. PowerDVD Remote, který umožňuje majitelům zařízení iPhone, iPad či iPod Touch vytvořit si z těchto zařízení plnohodnotný dálkový ovládač programu PowerDVD. Dnes již nezbytnou součástí je také podpora přehrávání videí ze sociálních sítí, jako je např. Facebook, YouTube či Vimeo.

Podpora přehrávání videí z YouTube je samozřejmostíPodpora přehrávání videí z YouTube je samozřejmostí

Cyberlink PowerDVD 15 nám přinesl několik významných vylepšení svých vlastností, které však ve výsledku jen podtrhují ty nejdůležitější základní funkce, díky kterým je program oblíbený. Z hlediska dnešní doby představuje ideální multimediální přehrávač, který obsahuje všechny podstatné a nezbytné vlastnosti, jaké by měl tento typ programu obsahovat.

Hodnocení redakce:  80 %

Výhody:

  • 3D přehrávání
  • funkce Video Scene Selector
  • vylepšená kvalita zvuku
  • plynulejší přehrávání

Nevýhody:

  • vysoká cena
  • nepřehledné nastavení

Článek CyberLink PowerDVD 15 - Přehrávač videí v nové verzi byl publikován 14. ledna 2016 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Soukup. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...