Začínáme podnikat - Cesty, jak si usnadnit založení firmy

Začínáme podnikat - Cesty, jak si usnadnit založení firmy

Obraz českého podnikatele se neustále vyvíjí, nemůžeme se však zbavit dojmu, že při vyslovení slovního spojení „český podnikatel“ se většině lidí i dnes vybaví obraz Ivana Jonáka, který projíždí ulicemi Prahy v drahém autě obklopen vnadnými děvami. Jistě, i dnes se u nás najde celá řada byznysmenů, kteří si počínají stejně jako jejich předchůdci na počátku divokých devadesátých let. To však neznamená, že jich je většina. Podle statistik se dnes svůj vlastní byznys pokouší rozjet primárně mladší lidé, kterým nechybí zdravá dávka drzosti a víra ve světlejší zítřky.

Jeden z nejznámějších českých podnikatelů, Ivan Jonák. Zde na fotce s hercem Romanem Skamene.Jeden z nejznámějších českých podnikatelů, Ivan Jonák. Zde na fotce s hercem Romanem Skamene.

Rozjetí vlastního podnikání však není úplně snadnou záležitostí a třeba takové založení firmy je během na poměrně dlouhou trať. Zjednodušení však představuje skutečnost, že Česká republika je členem Evropské Unie. Díky tomu zájemcům o založení vlastní živnosti stačí projít seznam, kde nechybí žádná ready made evropská společnost. To znamená, že její činnost byla v minulosti ukončena a že čeká na nového majitele. Výhodou společnosti, jež je označena jako SE (zn. Evropská společnost), je možnost umístění sídla v libovolném státě, který však musí být členem Evropské Unie.

Kolotoč

Založením firmy však ty pravé starosti teprve začínají. Jedním z největších problémů, které na začínajícího podnikatele čekají, je potřeba obklopit se schopnými lidmi, kteří mu budou ochotni pomáhat a nebudou mu lít kafe do počítače. Řešením pochopitelně může být rozvěšení nabídek zaměstnání po různých serverech, ale jako mnohem spolehlivější řešení se nám jeví najmout si zkušeného personálního konzultanta, který bude ochoten poradit při výběru potenciálních zaměstnanců. Nechat si dát pár rad od zkušenějších v žádném případě není ostuda.

Stejně jako najmutí správných lidí představuje důležitý faktor také volba správných obchodníků, od kterých bude v budoucnu odebíráno potřebné vybavení. A je jedno jestli se bude jednat o sešívací sponky či cartridge do tiskáren.

Poté už se rozjede klasický kolotoč, jehož pár prvních otoček ukáže, zda je firma života schopná. Důležité je, což platí i jinde, neusnout na vavřínech a neustále se snažit posouvat nějakým způsobem dál. Většina nejúspěšnějších byznysmenů, i těch největších typu Billa Gatese, dokázala úspěchu dosáhnout díky tomu, že uměla včas výhodně nakoupit a následně dobře prodat.

Článek Začínáme podnikat - Cesty, jak si usnadnit založení firmy byl publikován 23. prosince 2015 v 02.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...