Založení offshore společnosti aneb Podnikáme v zahraničí

 Založení offshore společnosti aneb Podnikáme v zahraničí

Podnikání v daňových rájích není pouze provařenou frází z filmů, ale lze legálně provozovat i ve skutečnosti. Podíváme se v krátkosti, co obnáší založení offshore společnosti, a jaká to má úskalí.

Odvádíme daně v cizině

Offshore firma je legálním subjektem vznikajícím v zahraničí, konkrétně ve státech, které se nazývají daňovými ráji z důvodu výhodných daňových podmínek. Taková společnost podléhá zákonům v dané, což znamená, že je podle nich také založena. Podobný přístup k podnikání potom umí optimalizovat daňovou zátěž a může pomoci zvýšit výkonnost podnikání na trhu.

Správný přístup k offshore podnikání je bezesporu založen na využívání výhod jednotlivých států pro udržení konkurenceschop­nosti. Při vlastním provozu je potom nutné placení ročních poplatků za licenci a také za registračního agenta, namísto vysokých daní.

Co se týče oboru podnikání, pro offshore podnikání vznikají jistá omezení. Nelze například provozovat poštovní či bankovní firmy a další obchodní činnosti. Úspěšná offshore firma může na druhou stranu podnikat například v oblasti ochrany majetku, vlastnění nemovitostí, registrace lodí a jacht či třeba prodej patentov a ochranných známek. Výhodou je jednoznačně anonymita podnikajícího subjektu.

Některé ze známých daňových rájů.Některé ze známých daňových rájů.

A které státy patří mezi nejoblíbenější daňové ráje? Je to například Panama, Seychely, Britské Panenské ostrovy, Belize či třeba Dominika. Každá ze zmiňovaných zemí má svá specifika, proto se vyplatí obrátit se poradenské společnosti.

Prosaďte se na internetu

Založení firmy je jedním z prvních kroků, k úspěšnému startu je ovšem potřeba také dostatečná reklama. Jedním ze základních kroků je bezesporu správná optimalizace firemního webu pro vyhledávače, jako jsou Google či třeba Seznam. Čím lepší pozice ve vyhledávání, tím více potenciálních zákazníků.

Získat v součanosti kvalitní SEO audit, nebo-li analýzu webu z hlediska optimalizace pro vyhledávače, je relativně oříšek. Na trhu existuje celá řada firem a zdaleka ne všechny nabídnou ověřené a kvalitní služby. Proto je dobré hlídat si reference daných firem a obracet se klidně i na jednotlivé SEO specialisty, kteří značným dílem přispěli svojí činností k rozvoji úspěšných projektů.

Každá firma se o publikování svých referencí pečlivě stará.Každá firma se o publikování svých referencí pečlivě stará.

Aby bylo možné posoudit kvalitu výstupu ze zaplacené SEO analýzy, je dobré mít o daném oboru alespoň základní rozhled, abyste zbytečně neplatili za špatnou analýzu, kterou byste zvládli sami i bez zkušeností. Reference jsou tedy základem.

Úspěch vyžaduje píli a stanovený cíl

Založení mezinárodní firmy v zahraničí se neobejde bez investované píle a pevně stanoveného cíle, kam se s firmou chcete dostat. To ovšem platí při jakémkoli podnikání. Pro samotný provoz firmy je nutné starat se o ni jak z právního hlediska, tak i z toho provozního. Může jít třeba o nakupování kancelářského zboží, či třeba tonerů HP pro laserové tiskárny.

Článek Založení offshore společnosti aneb Podnikáme v zahraničí byl publikován 23. prosince 2015 v 01.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...