Windows Store - nejlepší aplikace pro Windows 10 zcela zdarma

Sponzorované odkazy

Windows Store - nejlepší aplikace pro Windows 10 zcela zdarma

S příchodem Desítek přichází i řada vskutku dobrých aplikací, které vám zpříjemní každodenní práci s počítačem. Ve Windows si můžete vyzkoušet nástroje na práci s fotografiemi, nástroje pro úpravu videí, programy na videa, filmy a mnohé další. Desítky převážně řeší a upravuje již dobře známé aplikace. Avšak přináší i některé nové, trošku netradiční. A navíc úplně zdarma.

Windows 10 – hybrid toho nejlepšího z Windows 7 a 8

Microsoft svůj nový Windows 10 představuje uživatelům jako produkt, který již všichni bezpečně znáte, doplněný o spoustu skvělých nápadů, je produktivní a prý má být bezpečnější. Dle jeho tvůrců je to prý poslední verze a velikým lákadlem je, že je zcela zdarma. Je upgrade na Windows 10 skutečně tak dobrý, jak se nám snaží jeho tvůrci namluvit, nebo vás migrace bude stát ztrátu oblíbených a zažitých funkcionalit? A jak se Desítky projeví na uživatelsky oblíbených aplikací? My dnes podíváme pod pokličku nových a vylepšených aplikací, na které se s Desítkami můžete těšit.

Desítky jsou kompatibilní pro všechny platformy zařízení a přináší nové univerzální aplikace.Desítky jsou kompatibilní pro všechny platformy zařízení a přináší nové univerzální aplikace.

Apky, které vám přijdou k chuti

Ve Windows Store, díky kterému jsou aplikace soustředěny na jedno místo, což přispívá k přehlednosti, můžete průběžně sledovat jejich hodnocení a uživatelské recenze. Ve Windows Store jsou aplikace aktualizovány, což přináší úlevu vám a vy tak nepřicházíte o nové funkce, které jsou vám doplňovány automaticky. Ve Windows Store jsou na aplikace jak pro počítače, notebooky, tak pro váš tablet či smartphone s operačním systémem Windows. A je z čeho vybírat.

Aplikace známé, ale vylepšené

Facebook a Messenger

Facebook a Messenger se dočkaly nové verze určené pro desktpot.

K facebooku se dostanete jediným kliknutím přímo z nabídky Start. Uživatelům facebooku nyní nemohou uniknout příspěvky vybraných přátel či oblíbených stránek, o což se starají interaktivní dlaždice. Sdílení fotek se zjednodušilo natolik, že nyní postačí pár kliknutí.

Používání facebooku už nemůže být pohodlnější.Používání facebooku už nemůže být pohodlnější.

Co se týče Messengeru se jako desktopová varianta objevuje vůbec poprvé a nabízí víceméně standardní funkce, na které jste byli zvyklí u jeho mobilní verze. I zde nechybí funkce živých dlaždic.

Komunikátor Messenger nabízí vytváření chatovacích skupin a přidávání obrázků, fotek..Komunikátor Messenger nabízí vytváření chatovacích skupin a přidávání obrázků, fotek..

Instagram

Sociální síť Instagram se s příchodem Desítek těší na novému kabátku, respektive nové aplikace pro mobilní platformu. Příspěvky se díky živým dlaždicím, které samozřejmě nechybí ani u této aplikace, aktualizují přímo na domovské stránce.

Fanoušci Instagramu jistě potěší její nová mobilní aplikace.Fanoušci Instagramu jistě potěší její nová mobilní aplikace.

VLC pro Windows Store

Nesmíme opomenout ani tolik oblíbený chytrý přehrávač VLC, respektive jeho verze VLC for Modern Windows. Jedná se sice o zjednodušenou variantu přehrávače, avšak bez ztráty těch nejdůležitějších funkcí (podpora přehrávání běžných formátů hudby a videí) Opět se k němu můžete dostat přes Windows Store.

Oblíbený přehrávač nabízí varianty pro všechny platformy.Oblíbený přehrávač nabízí varianty pro všechny platformy.

Doulingo

Doulingo to je velice oblíbená aplikace pro výuku mnoha jazyků zdarma. Microsoft navíc u této apky deklaruje, že bude bezplatná i do budoucna.

Duolingo je chytrou a velice užitečnou aplikací pro zdokonalování se ve zvolené řeči.Duolingo je chytrou a velice užitečnou aplikací pro zdokonalování se ve zvolené řeči.

Nové aplikace

A na závěr jsme pro vás vybrali několik vskutku zajímavých aplikací, které jsme v úvodu zmiňovali.

Svátky +

Praktická apka pro přehledné zobrazování svátků, se kterou už nezapomenete, kdo z vašich přátel má svátek. Umožňuje ruční přiřazení svátků vašim kontaktům, dále automaticky rozpozná běžné obdoby jmen (Honza x Jan, Josef x Pepa, Pepík). Dokáže rozpoznat jména bez diakritiky a s tituly (Mgr.Sarka Novakova – správně najde jako Šárku. Nechybí seznam svátků. Vzhled aplikace Svátky + v počítači a v mobilním zařízení.Vzhled aplikace Svátky + v počítači a v mobilním zařízení.

Fitbit

Tato aplikace vám umožní mít pod kontrolou vaši celodenní aktivitu včetně sledování spánku. Fitbit vám dá ucelený přehled o počtu kroků za den, zdolané vzdálenosti a samozřejmě nechybí ani – všemi tolik žádaný – kalkulátor počtu spálených kalorií. Výsledky cvičení jednoduše sdílíte s vašimi přáteli. Tato chytrá apka vás střeží i v noci, kdy kontroluje kvalitu spánku a ráno vám podá zprávu. Počítačová verze versus ta mobilní.Počítačová verze versus ta mobilní.

Sketch Me!

Proměňte své fotografie do kresby nebo karikatury. Jedním kliknutím vytvoříte umělecká díla. Pochlubte se s přátelí přes Facebook, Twitter či odešlete svůj výtvor e-mailem. Sketch Me! Tvořte jak v počítači, tak v mobilu.Sketch Me! Tvořte jak v počítači, tak v mobilu.

Jak se vám líbí nové aplikace? Podělte se s ostatními o své názory v diskuzi pod článkem.

Foto: Windows Store, Microsoft

Článek Windows Store - nejlepší aplikace pro Windows 10 zcela zdarma byl publikován 1. června 2016 v 05.00 v rubrice Programy, Internet, Technologie a Mobilní aplikace. Autorem článku je Iveta Holasová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...