Avast a jeho antivirus zdarma - Jak si vede v testech?

Sponzorované odkazy

Avast a jeho antivirus zdarma - Jak si vede v testech?

Avast Free Antivirus 2017

Tato nová verze antiviru, přináší doposud nejsilnější bezpečnostní jádro, a celou řadu dalších obranných technologií.

Nedávné spojení dvou týmů, a sice spojení s AVG Technologies, již přináší ovoce. Společnost Avast představuje bezpečnostní software nové generace.

Všechny produkty verze 2017, včetně bezplatného Avast Free Antivirus, připravily velice silnou ochrannou bariéru, chránící před online hrozbami, s minimální zátěží počítačového systému. Na co vše se tedy u Avastu nově zaměřili?

Ocenění antiviru Avast Free EditionOcenění antiviru Avast Free Edition

Behaviorální štít – nová ochrana před ransomware

Společnost Avast identifikovala v roce 2016, více než 150 kmenů vyderačského software, zvaného ransomware, na počítačích windows. V laboratoři Avast Threat Labs, detekovali přes 28 milionů takových útoků.

V Avastu se rozhodli, do nové verze 2017, vložit technologii behaviorální analýzy – Behaviorální štít. Ten nepřetržitě monitoruje jakékoliv podezřelé chování software, a to vše v reálném čase. Dokáže odhalit i neznámé vzorky ransomware, a pokud je potřeba, zasáhne.

Inspector Wi-fi – vylepšená ochrana domácí sítě

Inspector Wi-fi, původně Zabezpečení domácí sítě, je nastavem k automatickému skenu domácí sítě. Vyhledává případné potencionální možnosti zranitelnosti, jako jsou slabá hesla, zranitelnost routetu a kompromitované internetové připojení (DNS hijack). V případě zjištění slabého místa, je připraven vás vést, až ke zdárnému vyřešení nebezpečné situace.

Bezpečné prohlížení webových stránekBezpečné prohlížení webových stránek

CyberCapture v novém – rychlejší detekce zero-second útoků

CyberCapture je chytrý cloudový skener souborů. Teď nově detekuje hrozby ještě rychleji. Okamžitě izoluje neznámé soubory v cloudu, a pak určí jejich hrozbu. Samozřejmě vše v reálném čase. Denně zvládne prověřit více než 10 000 souborů.

Game Mode – speciální hráčský režim

Pro všechny hráče je tu nový optimalizační nástroj, Game Mode. Tato utilita automaticky rozpozná, kdy hráč hraje hry, a pozastaví všechna oznámení či aktualizace systému. Maximalizuje tak rychlost a výkon počítače pro nerušené hraní her.

Dokáže zastavit nejen vše od Avastu a procesy na pozadí, nýbrž si poradí i s notifikacemi jiných systémů a aktualizacemi Windows.

Nový režim Passive Mode

Tato nová funkce Avastu, vypíná aktivní komponenty štítů i firewall. Pokročilý uživatel si může spustit další antivir, a zvolit funce, které mu vyhovují. Aniž by muselo dojít k reinstalaci a snížení výkonu počítače.

Avast a Správce heselAvast a Správce hesel

Správce hesel Avast Passwords

Správce pracuje na multiplatformní úrovni, a jeho používání, je velmi zjednodušeno.

Přístupové údaje jsou uloženy na jednom místě, a uzamčeny jedním hlavním heslem. Po odemčení a přihlášení se k online účtům, program automaticky vyplní hesla

Shrnutí na závěr

Avast 2017 kombinuje to nejlepší z Avastu a AVG. Došlo také ke zjednodušení uživatelského prostředí. Dle AV-Comparatives, nezávislé organizace provádějící systematické testování, které kontroluje, zda bezpečnostní software antivirových produktů, plní co má.

Tabulka testování AV ComparativesTabulka testování AV Comparatives

Dalším významným hráčem, na poli testování antivirové ochrany, je AV Test. Test ochrany v reálném čase pro Avast Free Antivirus, v období od června do listopadu 2016:

AV Test tabulka výsledkůAV Test tabulka výsledků

V testech Nejlepší antivirový software 2017 – Avast Free Antivirus se umístil na 3. místě. Jako nejlepší volba pro lehkou ochranu. A přesto, že je zdarma, poskytuje silnou ochranu před online hrozbami. AV-Test zjistil, že to dosáhl vynikající míru ochrany proti zero-day hrozbám 99,4%, a ještě působivější 99,9% proti malware.

Hodnocení redakce:  85 %

Výhody:

  • Freeware
  • Nový a bezpečnější antivirový systém

Nevýhody:

  • Někoho může odradit menší možnost osobního nastavení

Článek Avast a jeho antivirus zdarma - Jak si vede v testech? byl publikován 8. března 2017 v 05.00 v rubrice Internet a Programy. Autorem článku je Daniel Voňka. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...