Náplně do tiskáren - Nemusí se jednat o drahou záležitost

Náplně do tiskáren - Nemusí se jednat o drahou záležitost

Ačkoli žijeme v době, kdy je často skloňovaným tématem problematika 3D tisku, nesmíme zapomínat, že není zase tak daleko doba, kdy tiskárny sloužily primárně pro tisk dokumentů všeho druhu. Typů tiskáren existuje celá řada…například jehličkové či laserové. Cenově nejdostupnější alternativou pro běžné domácnosti však vždy byly klasické inkoustové tiskárny.

Klasická tiskárna, s níž již přišla do kontaktu většina z nás.Klasická tiskárna, s níž již přišla do kontaktu většina z nás.

Inkostové náplně do tiskáren, spadajících do této kategorie, jsou dostupné v různých cenových hladinách. Je to způsobeno především tím, že uživatelé mají povětšinou možnost se volně rozhodnout, zda sáhnou po těch, které sjely přímo z výrobní linky výrobce dané tiskárny, nebo po alternativách od jiných, povětšinou menších výrobců. Mohlo by se zdát, že ty náplně, na jejichž baleních se nenachází logo některého z předních výrobců, jsou méně kvalitní, nemusí to však být pravidlem.

Výměna náplní v inkoustové tiskárně.Výměna náplní v inkoustové tiskárně.

Jedním z předních výrobců inkoustových tiskáren je společnost Lexmark. I do nich je možné zakoupit oficiální cartridge Lexmark. Nové náplně však mnohdy pro vyřešení všech problémů, na něž můžeme narazit, nemusí stačit. V některých případech se může stát, že dojde k zanesení tiskové hlavy a tiskárna následně kvůli tomu nebude schopna správně indexovat, že jste do ní již vložili novou cartridge. Prvním myšlenkou, která většině lidí v takovém případě pravděpodobně přijde na mysl, bude vytištění testovací stránky. Z úsporného hlediska je však mnohem rozumnější vzít si k ruce na pomoc zařízení zvané chip reset. Stojí pár korun a po jeho použití na cartridge je možné i se zdánlivě dávno prázdnou náplní vytisknout ještě několik dalších stránek.

Je tisk věcí minulosti?

Samozřejmě, tištěná média v dnešní době nejsou jedinou alternativou v komunikaci. Roli hlavních komunikačních kanálů pomalu přebírají spravované facebookové stránky, nejrůznější chatovací programy a weby a nakonec také internetové magazíny. Stále však existuje mnoho případů, kdy se bez tisku zkrátka neobejdeme, a proto se i dnes určitě vyplatí doma alespoň základní tiskárnu mít.

Článek Náplně do tiskáren - Nemusí se jednat o drahou záležitost byl publikován 20. dubna 2018 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Jaroslav Choun. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...