Nový Xbox dorazí bez mechaniky a bude dostupný za nižší cenu

Sponzorované odkazy

Nový Xbox dorazí bez mechaniky a bude dostupný za nižší cenu

Není žádným tajemstvím, že v Microsoftu usilovně pracují na nové konzoli Xbox. Přesné informace o ní zatím bohužel nemáme k dispozici. Spekuluje se, že by tento nový model měl být ochuzen o mechaniku a zároveň jeho cena bude velmi příjemná.

V dnešním světě stahování na internetu je už celkem běžné, že i výroba notebooku se obejde bez optické mechaniky. Díky stále více populárním digitálním kopiím už vlastně optickou mechaniku ani nepotřebujeme. Z tohoto důvodu se Microsoft rozhodl do nového Xboxu nedávat mechaniku. Do budoucna tak můžeme počítat jenom s digitální distribucí exkluzivních titulů. Počítá se i s tím, že uživatelé nově zakoupeného Xboxu bez mechaniky budou chtít hrát i hry, které zakoupili dříve. Díky službě Disc-to-digital bude možné tyto starší tituly jednoduše převést na tzv. digitálních kopií. Aby uživatel mohl toto provést, bude k tomu stačit registrace v autorizovaném obchodě.

Nový Xbox bez optické mechaniky bude levnýNový Xbox bez optické mechaniky bude levný

Bez mechaniky a výkonných součástek?

Ano! Bez výkonných součástek funguje například i známá konzole Nvidia Shield, na které si zahrajete bez problému i nové hry. Proto si Nvidia mohla dovolit instalovat do televizních konzolí takové součástky, které jsou podobně výkonné jako vybavení chytrého telefonu nebo tabletu – to teď chystá právě Microsoft. Cenově by se tak právě kvůli hardwarové výbavě měla novinka od Microsoftu být mnohem levnější než její předchůdci.

Článek Nový Xbox dorazí bez mechaniky a bude dostupný za nižší cenu byl publikován 30. listopadu 2018 v 16.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Nicol Krausová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...