Jak a kde nakupovat použité iPhony?

Jak a kde nakupovat použité iPhony?

Telefony značky Apple mají své příznivce i odpůrce. Pokud patříte do první skupiny, možná přemýšlíte, jak si iPhone pořídit za lepší cenu. Hodnota nových modelů je totiž téměř astronomická, za takovou částku byste si mohli s klidem pořídit počítač.

Velkou výhodou telefonů značky Apple rozhodně je, že vydrží opravdu dlouho. Zatímco mobil s OS Android se vám po dvou či třech letech zpomalí tak, že ho už nejde dál používat, iPhone stále funguje, a dokonce dostává aktualizace na nejnovější verzi systému. Právě proto se vyplatí nakupovat i použité iPhony.

Použitý iPhone dle vašich požadavků

Pod pojmem použitý iPhone si můžeme představit různé věci. Jde jak o starší telefony, které koupíte třeba za čtyři tisíce, tak i o iPhone poslední či předposlední generace. Ano, prodávají se i ty nejnovější telefony, jichž se majitelé vzdali třeba kvůli přechodu na Android, na mini nebo naopak max verzi iPhonu atd. Záleží tedy na vás, jaké máte požadavky. Někomu bude stačit iPhone 11 Pro Max, další bude chtít raději aktuálně předposlední model iPhone 13. Sehnat se dá všechno. Ale kde?

Bazar versus specializovaný prodejce

Máte dvě možnosti. Buď nakoupíte od soukromé osoby, tedy od někoho, kdo prodává iPhone na bazaru či na Facebook Marketplace, nebo se vydáte do obchodu, který se zabývá prodejem použitých iPhonů. Tam samozřejmě zakoupíte rovnou i iPhone příslušenství, nalepí vám ochranné sklo a celkově se o váš telefon dobře postarají. Ceny v takové specializované prodejně jsou zpravidla vyšší, než když nakupujete přímo od dané osoby, ovšem zase nakupujete se zárukou. Kdyby s telefonem nebylo něco v pořádku, přijdete a vrátíte ho. To při nákupu od soukromé osoby není možné. Výběr je ale pochopitelně omezený. Obchody nabízí takové iPhony, jež se jim podařilo vykoupit od předchozích majitelů. Musíte tedy být trpěliví a delší dobu sledovat nabídku.

Článek Jak a kde nakupovat použité iPhony? byl publikován 25. října 2022 v 00.00 v rubrice Technologie. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...