Jak zjistit heslo na Facebook?

Tagy:  jak zjistit heslo na fb, facebook heslo snadno a rychle, zjistěte facebook heslo, facebook, fb

Sponzorované odkazy

Jak zjistit heslo na Facebook?

Facebook doslova hýbe světem komunikace. Slyšíme o něm na každém kroku a především mladá generace se bez něj zkrátka neobejde. Jako klíč do světa Facebooku slouží náš profil spolu s přihlašovacími údaji. Proto je nanejvýš nepříjemné, když po měsících stálého přihlášení máme ručně zadat heslo, které jsme za tu dobu už zcela zapomněli. Co dělat v takovém případě? V tomto článku si názorně ukážeme několik způsobů, jak na to.

Úvodní obrazovkaÚvodní obrazovka

Klasická obnova

Mezi známé způsoby, jak získat své heslo zpátky je samozřejmě nechat si ho zaslat na email. Facebook tedy pochopitelně disponuje touto možností a pokud nezastáváte e-mailovou komunikaci, lze použít také zaslání SMS na mobilní telefon. V praxi vám pak nepřijde přímo heslo, ale speciální kód, který opíšete do příslušného políčka v prohlížeči a následně získáte možnost vytvořit si heslo nové. Facebook umožňuje také obnovu hesla přes přihlášení do svého Google nebo Yahoo účtu. Před jakýmkoliv zasíláním hesla je ale nejdříve třeba najít přesně náš účet. Jméno tady pochopitelně nebude stačit, neboť může být na Facebooku spousta uživatelů s totožným jménem. Proto je nutné zadat více specifické údaje, jako náš email nebo jméno spolu s jedním jménem našeho přítele.

Při našem testu se Facebook pokusil najít náš profil. Bohužel přes správně vyplněné údaje to při prvním pokusu nezvládl. Dokonce opakované pokusy skončily chybovou hláškou Váš účet nelze nalézt – „Your search did not return any results. Please try again with other information.“, v překladu „Vaše vyhledávání nevrátilo žádné výsledky. Prosím zkuste to znovu s jinými údaji.“ Zajímavé je také ono zobrazení anglické hlášky v českém prostředí Facebooku.

Chyba hledání uživateleChyba hledání uživatele

Při novém pokusu s jiným účtem už ale vše fungovalo na jedničku. Po této správné identifikaci je nám opět nabídnuto obnovení hesla přes email, mobil nebo přihlášení pomocí zahraničních emailových služeb. Otázkou však zůstává, jak bychom resetovali heslo na původním účtu, u kterého se do nekonečna objevovala zmíněná chyba.

Reset pomocí tří přátel

Mnohem zajímavějším a neobvyklejším řešením byla obnova hesla pomocí tří přátel. Nejdříve jste opět identifikovali svůj účet a dále napsali jména tří přátel, kteří následně obdrželi oznámení o tom že se nemůžete přihlásit. Pokud to všichni potvrdili, umožnili vám resetovat heslo. Tato metoda byla ale poněkud chabá z hlediska bezpečnosti. Stačilo, aby vás například tito tři přátele neměli v lásce a máte smůlu. Větší hroznou ale je, že si někdo vytvoří tři falešné profily, přidá si vás do přátel a kdykoliv se mu zachce, požádá o resetování hesla, při kterém požádá o potvrzení ony tři falešné přátele. Sám skrze tyto profily vše potvrdí a heslo a celý váš účet má v kapse. Facebook sám uznal, že tato metoda není nejšťastnější a brzy ji tak zrušil.

Zapisování obdrženého heslaZapisování obdrženého hesla

Závěrem

Doufáme, že jsme vám poskytli přehled o aktuálních možnostech získání vašeho ztraceného hesla. Nezbývá než se přihlásit a začít si naplno užívat světa Facebooku. Dávejte si také pozor na své přátele v seznamu, kteří mohou pomoct případnému útočníkovi. Pokud heslo obsahuje nesmyslná slova a jsou doplněna číslicemi, jste dobrým způsobem chránění také před hromadnými útoky, ve kterých jednoduché automaty zkouší uhádnout vaše heslo. Kvalitní heslo vám zajistí nerušený pobyt na Facebooku.

Článek Jak zjistit heslo na Facebook? byl publikován 28. srpna 2012 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...