Sledujemefilmy.cz – Nejnovější filmy online!

Sponzorované odkazy

Sledujemefilmy.cz – Nejnovější filmy online!

Ne každý chce nejnovější film vidět v drahém kině nebo čekat několik let, než se objeví na televizních kanálech. Komu pak nevoní ani zdlouhavé stahování, může zamířit rovnou na server Sledujemefilmy­.cz, za kterým stojí přímo Česká pirátská strana.

Česká pirátská strana

Sledujemefilmy.cz není první obdobný projekt České pirátské strany. Už roku 2012 totiž založila server Sledujuserialy­.cz, kde návštěvník může najít na desítky nejrůznějších seriálu online. Po úspěchu zmiňovaného serveru se piráti rozhodli založit další dva podobné projekty. Jednak je to Hrajuhry.cz se spoustou her a Sledujemefilmy­.cz, kde zase najdeme ty nejnovější filmy online. Kontroverzním tématem může být, nakolik je takový server legální. Dle České pirátské strany a zřejmě i dle českých zákonů jsou servery naprosto legální. Obsah totiž není přímo nahráván na internet (tj. nelegální), ale pouze je na něj odkazováno, což už údajně ilegální není. Odstavec můžeme zakončit citováním textu serveru „Projekt vznikl pro blaho mnoha lidí, kteří rádi sledují filmy, online a zdarma.“ Vrhněme se ale konečně na popis samotného serveru Sledujemefilmy.cz, kvůli kterému jsme se zde také sešli.

Nejnovější přidané filmyNejnovější přidané filmy

Menu

Jistě nebude od věci, popsat menu serveru. Pod prvním tlačítkem nazvaným „nejnovější“ nenalezneme právě vydané filmy, jak by se dalo očekávat, ale nejnověji přidané filmy na server. V praxi to tedy znamená klidně i několik let staré filmy (hlediska vydání). Najdeme zde pouhé tři podkategorie – přidáno dnes, včera nebo předevčírem. Z toho mohou být některé dny zcela prázdné. Pod druhým tlačítkem „abecední seznam“ narazíme na písmena, skrze které lze najít jakýkoliv zdejší film. V „ročním řazení“ pak pochopitelně objevíme místo písmen roky, prostřednictvím kterých opět filtrujeme filmy. Poslední možností menu (mimo odkazy na jiné servery) jsou „TOP filmy“. Žebříček 20 filmů je sestaven dle hodnocení serveru CSFD.cz a drtivá většina filmů je z období před rokem 2000. Kuriózní je, že pokud naopak přejdeme na 20 nejhorších filmů, téměř všechny jsou natočeny po roku 2000.

Ukázka přehrávání filmu klasickyUkázka přehrávání filmu klasicky

Kategorie

Na levé straně nalezneme ne zrovna malý seznam kategorií, dle kterých jsou všechny filmy samozřejmě seřazeny. Kromě klasických sekcí jako jsou akční, komedie či horory zde existuje už méně časté pojmy jako mysteriózní nebo životopisné. Řazení filmů není vždy jednoznačné a tak třeba film „Univerzita pro příšerky“ je sice v sekci animovaných a dobrodružných, ale již ho nenajdeme v pohádkách. Nejlepší volbou tedy je použít vyhledávání, které je na stránce naštěstí taktéž k dispozici. Při přecházení mezi kategoriemi se mění jak barva pozadí celé stránky, tak hlavička, ve které jsou různé známé filmové postavy.

Řazení filmů dle abecedyŘazení filmů dle abecedy

Server a filmy

Filmový server Sledujemefilmy.cz musíme rozhodně pochválit za grafickou stránku. Ta je totiž naprosto jednoduchá a přehledná. Zároveň také líbivá a hravá. Škoda jen, že takových stránek není na internetu více.

U každého filmu, který si rozklikneme, nalezneme okénko s filmem, na které stačí jednou kliknout a film se automaticky spustí. Film lze přetáčet, zastavovat i regulovat hlasitost. Pro příjemnější dívání vpravo připraveno tlačítko On/Off, které ztmaví celou stránku kromě filmu uprostřed do černé barvy. Druhou možností pak je použít režim celé obrazovky. Kvalita filmů je různá, ale většinou není moc dobrá, díky čemuž však není vyžadována natolik rychlý internet. Uživatelé se solidnější přípojkou by však jistě uvítali možnost přepnout na vyšší kvalitu, nejlépe HD.

Ukázka přehrávání filmu se ztmavením okolíUkázka přehrávání filmu se ztmavením okolí

Hodnocení

A jsme zase na konci dalšího článku. Server Sledujemefilmy.cz je třeba vysoce ohodnotit, neboť nabízí spoustu (nejnovějších) filmů spolu s povedeným designem a chytrými funkcemi. Škoda jen nemožnosti přepnout na vysokou kvalitu, přestože mezi nižšími obvykle přepínat lze. Také je nutno dodat, že jednou za čas se před filmem objeví krátká reklama. Pětisekundové čekání na dvouhodinový film však málokoho odradí a tak můžeme dnes popisovaný server jednoznačně doporučit.

Naše hodnocení:  85 %

Výhody:

  • Počet filmů
  • Vzhled
  • Funkce

Nevýhody:

  • Kvalita

Článek Sledujemefilmy.cz – Nejnovější filmy online! byl publikován 9. srpna 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (204).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...