avast! Premier 2014: Vlajková loď českého avastu

Sponzorované odkazy

avast! Premier 2014: Vlajková loď českého avastu

Avast! Premier 2014 je nejnovější vlajkovou lodí jednoho z nejsilnějších hráčů na poli počítačové bezpečnosti a antivirové ochrany. Nový avast by měl představovat komplexní řešení pro váš počítač, které nabízí ještě více funkcí než doposud nejrozsáhlejší systém tohoto výrobce, Internet Security. Oproti tomuto produktu nabízí kupříkladu funkci Skartovač dat sloužící k bezpečnému odstraňování citlivých dat z disku nebo vylepšenou funkci pro vzdálený přístup k PC.

Nové uživatelské rozhraní

Avast má přepracované celé uživatelské rozhraní na základě připomínek od svých zákazníků. Nyní je rozhraní pro uživatele jednodušší a přímočařejší, takže snadno najdete, co potřebujete. Navíc, rozhraní je stejné ve všech verzích, placených i bezplatných, takže přechod mezi jednotlivými verzemi je bezproblémový.

Nové uživatelské rozhraní avastuNové uživatelské rozhraní avastu

Automatická aktualizace programů

Většina virů a malware využívá bezpečnostních děr, které jsou obsaženy v zastaralých verzích programů, jako jsou prohlížeče, e-mailoví klient, apod. Důležitou funkci automatické aktualizace těchto programů má i nový avast! 2014 Premier.

Skenování v avastuSkenování v avastu

Můžete být i na druhém konci světa

Pokud máte počítač s instalovaným avast! Premier, nezáleží na tom, kde se právě nacházíte. Připojíte se k němu i z opačného konce planety. Zobrazení vaší pracovní plochy a přístup k vašim souborům z jakéhokoliv počítače umožní funkce AccessAnywhere.

Citlivé soubory odstraněny

Obnovit smazané soubory uložené na pevném disku nebo přenosných médiích je snadné. Nástroj, který uživateli umožní bezpečně odstranit citlivá data je v novém avastu ukryt pod názvem Skartovač dat. Trvale odstraní vybraná data tak, že už je nikdo neobnoví.

Další novinky

Avast! 2014 Premier nabízí i fuknci Do Not Track, která je součástí avast! Browser pluginu. Tato technologie nejprve umožňuje uživatelům vidět firmy, sledující jejich online chování, a poté si vybrat, kterým firmám to dovolí. Funkce SafeZone poskytuje dodatečnou ochranu při finančních transakcích. Ještě větší ochranu zajistí technologie DeepScreen. Díky níž vyčistíte falešné kódy, falešná přesměrování a jiné techniky, které používají tvůrci malware. Novinkou produktu je také funkce Hardened Mode. Ta dovoluje přejít na whitelisted režim, jenž blokuje soubory, u kterých není jasné, zda jsou infikované. Novinkou této verze je funkce Secure Line. Jedná se o ****VPN síť****, která umožní šifrovat, a zabezpečit tak vaši internetovou komunikaci.

Nový avast! 2014 PremierNový avast! 2014 Premier

Pomůže i při nefunkčním operačním systému

Nová verze avastu umožňuje vytvořit spouštěcí USB, CD nebo DVD s antivirem. Pokud se tedy něco stane s vaším počítačem, máte disk připraven a můžete PC vyčistit a obnovit všechny jeho funkce. Rescue Disk je postaven na systému Windows PE a dovolí spustit počítač i v případě nefunkčního operačního systému.

Funkce RescueDiskFunkce RescueDisk

Klíčové funkce

  • vylepšený antivirový a antispywarový engine,
  • on-line připojení k rozsáhle databázi virů a vyhodnocování v reálném čase,
  • komplexní systém aktualizací
  • funkce „file reputation“, která posuzuje jednotlivé soubory podle jejich stáří a množství uživatelů, kteří s ním pracovali,
  • browser clean-up, který ochrání a vyčistí prohlížeč,
  • samostatný a účinný firewall,
  • vylepšený antispam,
  • vzdálený přístup k PC.

Hodnocení redakce:  85 %

Výhody:

  • Nové uživatelské rozhraní
  • Aktualizace programů
  • Funkce SafeZone
  • Skartovač dat
  • Výborný SandBox

Nevýhody:

  • Každoroční obnovení
  • Vyšší cena

Článek avast! Premier 2014: Vlajková loď českého avastu byl publikován 13. listopadu 2013 v 07.30 v rubrice Programy. Autorem článku je Bc. Michal Čermák. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...