Ashampoo Movie Studio: Snadný nástroj pro střih videa

Sponzorované odkazy

Ashampoo Movie Studio: Snadný nástroj pro střih videa

V případě, že sháníte kvalitní nástroj pro střih videa, doporučuji Vám zakoupit program Ashampoo Movie Studio, což je komplexní nástroj pro střih a úpravu videa, pomocí kterého můžete snadno vytvářet vlastní videa. Nabízí přehledné intuitivní uživatelské rozhraní, ve kterém naleznete vše na jednom místě a nemusíte nic složitě hledat. Všechny potřebné funkce a nástroje naleznete na hlavní straně, odkud můžete vytvářet ty nejlepší záběry.

Funkce, které stojí za to zmínit

Program přichází s řadou neskutečných efektů a přechodů, kterými můžete vytvořit zajímavé filmové záběry s božskou atmosférou, vizuálními efekty a hudbou. Jedná se o kvalitní program pro ne úplné začátečníky, ale také ne pro profesionály. Oproti minulé verzi nabízí tato zlepšení v oblasti spuštění, stability programu a taktéž byly opraveny některé chyby, které se nacházely v minulých verzích.

Krátké představení programu

Ze startu na Vás vyhrkne jednoduché menu, ve kterém si můžete vybrat akci, kterou chcete používat. V závislosti na výběru se Vám vytvoří jednoduchý průvodce, který Vám ukáže, jak nejlépe pracovat s programem a nakonec Vám vyhodí i ten nejlepší výsledek. Můžete začít jednoduše od začátku, od prázdného listu, až po výběr přednastavených témat, které Vám pomohou při Vašich začátcích. V jednotlivých projektem můžete krásně pokračovat, jako přidávat zvuky, různé efekty, videa apod. V nabídce máte také nejrůznější tlačítka, které Vám pomohou při práci a usnadní Vám průběh tvorby Vašeho videa. Po lehčí orientaci, při tvorbě videa, se vytvoří náhledy v pravidelných intervalech. Videa na časové ose pak můžete libovolně přesouvat a pracovat s nimi. Pro větší přesnost jsou k dispozici tlačítka pro posun po jednotlivých snímcích. Na osu lze přidat i hudbu a krátké zvukové efekty.

Ashampoo Movie StudioAshampoo Movie Studio

Vypálení videa a uložení na disk

Jakmile máte práci dokončenou, musíte si zvolit, jaký formát ve výsledku chcete mít. Data můžete ukládat na pevný disku, a nebo rovnou vypalovat na média. V dalším kroku budete vyzvání k výběru dalších nepotřebných údajů, doporučuji ponechat a vrhnout se na další krok. Následně stačí vybrat místo uložení a spustit proces. Vše je velice jednoduché, následně po uložení je možné video používat. V případě, že Vám něco nevyhovuje, můžete jej i zpětně editovat.

Hlavní vlastnosti programu

Ashampoo Movie Studio nabízí intuitivní rozhraní, které pochopí i ten největší začátečník. Opravdu je velice jednoduché a snadno se v něm budete orientovat. Taktéž nabízí spoustu nových nástrojů, jako například editor s nejrůznějšími funkcemi pro úpravu videa, disponuje novým nástrojem pr odstranění reklamy na stávajících projektech, zcela novými obrazovými efekty a různými přechody jako třeba ztmavnutí, vyblednutí, kruhový přechod, posun nahoru nebo dolů apod. Navíc Vám nabídce pohodlný nástroj pro úpravu zvuku a hudby. Vše provádí na pozadí, a tudíž neobtěžuje při další práci. Mezi další novinky řadíme přímé nahrávání na Blu-ray disky, případně na DVD, CD apod. V případě, že si přejte umístit do videa nové texty, nabízí Vám tato aplikace moderní nástroj, ve kterém naleznete volitelné efekty a přechody. Na závěr Vám chci říci, že u této verze naleznete novou funkci a to převod do jakéhokoliv formátu, který si jednoduše při tvorbě zvolíte.

Ashampoo Movie StudioAshampoo Movie Studio

Hodnocení na závěr

Jedná se o jeden z mála programů, který nabízí slušné funkce za nízkou cenu. Jednotlivé nástroje jsou opravdu velice dobře vytvořené a vždy splní všechny svoje úkoly. Osobně jsem se s tímto programem setkal při tvorbě krátkého videa, vše bylo velice jednoduché a výsledné video bylo možné krásně editovat a znova uložit na disk v nejrůznějším formátu. Doporučuji Vám program alespoň vyzkoušet, následně si můžete program zakoupit a používat všechny jeho moderní a kvalitně vytvořené funkce. Hlavním kladem programu je jednoduchost a intuitivní rozhraní pro uživatele.

Moje hodnocení:  70 %

Výhody:

  • Spousta kvalitních funkcí
  • Čeština
  • Možnost editace
  • Jednoduchá správa
  • Intuitivní rozhraní

Nevýhody:

  • Vysoké hardwarové nároky

Článek Ashampoo Movie Studio: Snadný nástroj pro střih videa byl publikován 12. února 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...