PowerDirector 12 - Kvalitní program na střih videa

Sponzorované odkazy

PowerDirector 12 - Kvalitní program na střih videa

Máte v plánu se vrhnout na tvorbu videa, ale nemáte k tomu dosti kvalitní program, který by zvládl všechny potřebné úpravy? Nemusíte se obávat, na trhu se nachází všestranný program od Cyberlinku, jedná se o PowerDirector 12. Nabízí profesionální nástroje pro editaci, střih a vypalování nejrůznějších souborů. Více podrobnějších informací naleznete v dnešním článku, kde si tento program malinko více přiblížíme a podívám se i novinky, které se nachází ve verzi 12.

Co je to PowerDirector?

Jedná se o moderní a uživateli prověřený nástroj pro editaci a střih videa. Mimo jiné se také zabývá vypalováním multimediálních souborů, vytvářením a následnou úpravou titulků. Dále pak můžete využívat nejrůznější efekty, které program nabízí. Dokonce umí nahrávat video přímo z kamery, takže není potřeba kopírování dat na disky a zpět. Spolupracuje s videoformáty jako například MPEG-1, MPEG-2, AVI, WMV, MOV a mnoho dalších videoformátů, ale i audio formátů, které na internetu můžete najít.

Výhody programu

Kromě výše uvedených funkcí nabízí také intuitivní uživatelské rozhraní, ve kterém bude editace videa úplná hračka. Tvorba titulků je také na velice dobré úrovni, dokonce můžete i jednotlivé titulky editovat. Nesmíme zapomenout, že program disponuje i možnosti přímého zápisu na DVD, tvorbu jednotlivých kapitol, interaktivní menu a dalších několik vymožeností, které při práci s programem určitě oceníte. Renderování videa a zvuku pracuje samostatně, tudíž nedochází ke snížení kvality obrazu, ani zvuku a výsledný efekt filmu je naprosto geniální.

PowerDirector 12PowerDirector 12

Novinky ve verzi 12

Mezi hlavní novinku této verze patří například funkce MultiCam Designer, která podporuje snímání až čtyř kamer současně a více než 100 nástrojů pro úpravu videa a dokonce až 400 efektů pro zdokonalení výsledného filmu. Díky novému nástroji TrueVelocity 4, který navíc podporuje procesor Intel AVX2, se snížila doba editace videa na úplné minimum. Tím pádem editace nového rozlišení 4K UltraHD bude úplná hračka. Neváhejte a vyzkoušejte! Novinek se v této verzi nachází mnohem více, ale jedná se především o podpůrné funkce, či vylepšení, které zde můžeme najít. Bohužel žádných světových novinek jsme se nedočkali, takže budeme čekat na další verzi, která může nabídnout i něco jiného, než na co jsme doposud byli u tohoto programu zvyklí.

Hodnocení

Věřím, že po přečtení tohoto článku nebudete dlouho váhat a určitě si tento program stáhnete a vyzkoušíte zkušební verzi, která Vás uchvátí a hnedka si půjdete koupit plnou verzi. Opravdu nabízí veškeré nástroje a funkce, které budete potřebovat při práci s videem, následnou úpravou a exportem na disk, případně na nějaké médium. Rozhraní je děláno přímo pro uživatele, který si může rozhraní i lehce upravit podle svých představ.

Výborný program

Moje hodnocení:  95 %

Výhody:

  • Česká lokalizace
  • Snadná obsluha
  • Kvalitní funkce a nástroje

Nevýhody:

  • Placený program
  • Vysoké hardwarové nároky

Článek PowerDirector 12 - Kvalitní program na střih videa byl publikován 23. června 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...