Elektronické pohlednice - Snadná a rychlá tvorba zdarma

Sponzorované odkazy

Elektronické pohlednice - Snadná a rychlá tvorba zdarma

Na internetu můžete najít spoustu stránek, na kterých naleznete pohlednice s bohatou tematikou. V dnešním článku se na některé z nich podíváme blíže a ukážeme si, jak takovou elektronickou pohlednici vytvořit a poslat adresátovi.

Hanulka.cz

Tento český webový portál není zaměřený pouze na pohlednice, ale najdete tady také animace, vtipy, mp3 nebo citáty.

Titulní strana Hanulka.czTitulní strana Hanulka.cz

Co se týče e-pohlednic, máte na výběr širokou škálu motivů, které jsou seřazeny do kategorií. Je pravda, že hledání není úplně ideální. Celý server působí tak trochu „sladce“. Pokud hledáte například zvířecí motiv prasete, najdete ho pod „čuníkem“. Celkově je hledání zdlouhavé.

Bohatý výběr kategoriíBohatý výběr kategorií

Základní kategorie sice plní účel, ale dost chybí nějaké globální vyhledávání. Pakliže jste se prohrabali množstvím motivů a našli ten pravý, následuje jednoduché odeslání. U pohlednice jednoduše vyplníte váš i adresátův e-mail, nějaké to přání a vzkaz. Pak už stačí jen odeslat.

Oblíbené motivyOblíbené motivy

Výhodou portálu Hanulka.cz je v češtině. Žádná jazyková bariéra nehrozí a nabízí dostatek motivů i témat, ze kterých můžete vybírat. Zamrzí absence globálního vyhledávání. Stránky k dispozici zde.

Jednoduché odeslání pohledniceJednoduché odeslání pohlednice

Ecards

Další český server, který působí mnohem bohatším a přehlednějším dojmem než výše zmiňovaný. Rychlé vyhledávání zajišťuje velmi přehledné zpracování kategorií, ve kterých nechybí základní tematická úroveň a dokonce i přímo vidíte všechny podkategorie.

kategorie na ecards.czkategorie na ecards.cz

Nechybí sekce neoblíbenějších nebo nejnovějších motivů. Server reaguje na to, zda se blíží nějaká význačná událost (Velikonoce, Vánoce apod.) a zobrazuje příslušné obrázky.

Není třeba být maniak do hledání a zkoumání nepřeberného obsahu a i když hledáte pouhé přání k narozeninám či svátku, tady si okamžitě vyberete. Proč? Protože i tyto základní požadavky mají samostatnou sekci.

Způsob tvorby a odeslání se de facto neliší. Po výběru obrázku se vám otevře tabulka a do příslušného řádku opět napíše e-mail a případně doplníte přání a další text. Nechybí vtipné pohledy ani animace, neutrální nebo kýčovité obrázky (to je věc vkusu). Na této stránce by si díky bohatým „škatulkám“ měl vybrat každý.

Ukázka animace a odesláníUkázka animace a odeslání

Jedinou kaňkou je technické zpracování serveru. Některé podstránky (zpravidla ty následující s vyšším číslem) se nezobrazují. Stránky k dispozici zde.

JibJab

JibJab patří k těm nejznámějším zahraničním serverům, které poskytují elektronické pohlednice a videa. Je vidět, že tady vědí, za čím lidé chodí nejvíc. Proto ty nejhledanější kategorie (jako jsou narozeniny nebo svátky) najdete okamžitě na úvodní stránce. Všechno ostatní je skryto v samostatné záložce a v ní už můžete hledat mnohem specifičtější témata a motivy. Globální vyhledávání je samozřejmostí.

úvodní stránka jibjab.comúvodní stránka jibjab.com

Jestliže ostatní servery nabízely (i) seriózní pohlednice, pak tady jde čistě jenom o humor a zábavu. Nenajdete tu nic vážného nebo smutného, maximálně něco se znaky černého humoru. Rozhodně tento server není vhodný na zasílání nějaké kondolence nebo důležité omluvy. Aby to byla ještě větší legrace, můžete si vybrané video sami personalizovat. To znamená, že po výběru filmečku lze na místo obličeje nahrát váš vlastní. Fotku si můžete vybrat buď z počítače, nebo Facebooku. To je ale jediný krok navíc a celý proces odeslání e-pohlednice to dále nekomplikuje. Pak už stačí jen napsat zprávu a odeslat.

ukázka animace na jibjab.comukázka animace na jibjab.com

Web je zaměřen spíše jako celostní zábavní portál. Můžete se připojit přes Facebook a synchronizovat váš „kalendář“, ukládat již použité hlavy a tak dále. Technické zpracování je zkrátka perfektní a na 100 %. Nevýhodou může být angličtina a také to, že se jedná o originální videa. To znamená, že pokud chcete poslat přání s motivem Simpsonů nebo Garfielda, tady je nenajdete. Technicky nejlepší, ale spíše pro fajnšmekry, kteří hledají originalitu a rádi si s pohlednicí vyhrají. Stránky k dispozici zde.

Trafika nebo obchod

Zní to jako klišé, ale pokud jde o blahopřání nejrůznějšího druhu, nelze opomenout onu klasickou a lety prověřenou metodu papírové pohlednice se známkou s naším milovaným prezidentem. Stále se najde spousta lidí, kteří ocení skutečný pohled namísto e-pohlednice a pro některé je to i jediná cesta, jak jim popřát. A řekněme si upřímně, pořád to má své kouzlo, když ve schránce najdete ručně psaný text :-).

Výhody:

  • Existují servery kompletně v češtině
  • Přehlednost a velké množství kategorií
  • Velmi jednoduché odeslání komukoli

Nevýhody:

  • Technické zpracování není vždy nejlepší

Článek Elektronické pohlednice - Snadná a rychlá tvorba zdarma byl publikován 5. července 2014 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Dominik Wetter. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...