Jak vydělávat na internetu aneb Spouštíme e-shop

Jak vydělávat na internetu aneb Spouštíme e-shop

Internet nabízí vedle obrovského množství zajímavých informací také celou řadu možností výdělku. Vedle provozu všelijakých portálů žijících z reklamy lze svoji podnikatelskou cestu směřovat po cestě internetového obchodu. A není to tak těžké, jak se na první pohled může zdát.

První krůčky eshopu

Základem každého podnikatelského záměru je vedle jistých představ o výdělku také dobrá a neotřelá myšlenka, která získá dostatečný věhlas. V nepřeberném množství eshopů to platí dvojnásob. Je tedy důležité zvolit dobře mířený sortiment, který přiláká dostatečné množství zákazníků. K tomu bezesporu patří také kvalita poskytovaných služeb a dobrá komunikace.

Spuštění nového internetového obchodu však není jen otázkou dobré myšlenky a cílevědomého zapálení pro věc. Vytvořit eshop totiž znamená také obstarat systém, který poběží v pozadí a poskytne snadné vyhledávání a maximálně přehledné uživatelské rozhraní. Máte-li vlastní ideálně pokročilejší zkušenosti s vývojem vlastních webů, můžete začít vytvářet vlastní eshop od nuly. Snazšími, časově přístupnějšími a především odladěnějšími řešeními jsou však předprogramované systémy. Lze sáhnout jak po zdarma dostupných systémech, tak i po profesionálních placených řešeních, které vedle velkého množství možností a funkcí většinou nabídnout i kvalitní servis ze strany tvůrců.

Tvorba eshopu na klíč dle vlastních požadavků a preferencíTvorba eshopu na klíč dle vlastních požadavků a preferencí

Zdarma dostupné systému většinou nabídnou dostatek možností, ale chybí jím zpravidla profesionální služby a servis, a většinou přinášejí nutnost samostudia. Řada návodů a řešených problémů je k dispozici na různých fórech. Přetvoření podobného systému k obrazu svému nakonec vyžaduje notnou dávku znalostí a zkušeností.

Placené systémy disponují širokou nabídkou funkcí a velmi často se můžete setkat s velmi komplexními a zajímavými řešeními vytvářenými na míru. Možnosti jednotlivých nabídek se samozřejmě odlišují cenou. Nicméně i za menší množství investovaných prostředků, lze dosáhnout zajímavého výsledku. Cena eshopu se může pohybovat se vším všudy v desítkách korun až v tisícikorunách v případě maximálního servisu včetně grafických prací.

Eshop na míru

Zajímavé možnosti poskytuje například služba atomer.cz, která nabízí tvorbu a pronájem internetového obchodu na míru. Z nuly tak můžete během velmi krátké doby vytvořit uživatelsky zajímavý a přívětivý eshop se vším všudy, včetně doplňkových grafických prací. Do základních balíčků, které tvůrci nabízejí, můžete libovolně přidávat a odebírat jednotlivé služby pouhým zaškrtáváním. Jednoduché a velmi efektivní. Je možné přidávat nadstandardní zboží, jako jsou zákaznické věrnostní programy, export do účetnického softwaru či třeba zahrnutí slevových kuponů do nákupů v provozovaném eshopu. Jednotlivé funkce je navíc možné kdykoli doplňovat či odstraňovat.

Podle referencí lze vybrat tu správnou firmu tvořící eshopy na klíčPodle referencí lze vybrat tu správnou firmu tvořící eshopy na klíč

Rozjeďte svůj vlastní byznys

Jakmile máte dobrý nápad na výnosný byznys z internetového obchodu, již se nemusíte obávat problematiky spojené se systémem, na němž běží samotný e-shop. To vše lze snadno a za přijatelnou investici získat díky službám na klíč. Zdarma dostupné systémy mají také své kladné stránky. Plný servis vám však bez zkušeností a dostatku času vynaloženého na optimalizaci a studium systému samotného nenabídnou. Jste-li zvyklí na určitý komfort a chcete-li svým zákazníkům poskytnou přívětivý eshop, placené služby určitě stojí alespoň za úvahu.

Článek Jak vydělávat na internetu aneb Spouštíme e-shop byl publikován 26. května 2014 v 17.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...