TuneUp Utilities 2014 - Komplexní optimalizace počítače

Sponzorované odkazy

TuneUp Utilities 2014 - Komplexní optimalizace počítače

Chcete mít počítač čistý a rychlý, jako nebyl nikdy předtím. Můžete vyzkoušet nový TuneUp Utilities 2014. Jedná se o výborný balíček, se kterým počítač nejen vyčistíte. Pomáhá totiž ke správě, pořádku, rychlosti a opravám. Více o tomto programu se dočtete v tomto článku.

Zpátky do minulosti

TuneUp Utilities je sada nástrojů, podporujících čistotu v počítači. Vyvinula ho společnost AVG, kterou můžete znát podle stejnojmenného antivirového programu. Jeho první verze sahá až do roka 1997. Program má tak dlouholeté zkušenosti a stále se zdokonaluje.

Obal TuneUpObal TuneUp

Jak již bylo řečeno, zmíněna bude poslední vydaná edice, tedy 2014.

Multifunkční TuneUp Utilities

Funkce TuneUp jsou zde rozděleny do mnoha kategorií, z nichž každá spravuje jinou část počítače.

Zvýšení výkonu

Touto funkcí může uživatel obnovit ztracený výkon, který již dávno vyprchal používáním systému. V této kategorii jsou tedy následující funkce.

Ukázka Startup ManageruUkázka Startup Manageru

K odebrání zbytečných programů, které uživatel nechce nadále používat, slouží Program Deactivator. Můžete si zde nastavit, které programy se spustí při startu počítače a to pomocí Startup Manageru. Pro defragmentaci disků slouží Drive Defrag a nebo je zde Turbo Mode, který dočasně vypíná vybrané funkce ke zrychlení PC.

Čištění

V této kategorii se nachází vše potřebné k vytvořeního maximálního prostoru pro uživatelova data.

Čistící funkceČistící funkce

Čištění zbytečných registrů provedete funkcí Registry Cleaner a následnou defragmentaci funkcí Registry Defrag. Dále je zde vlastní odinstalátor Uninstall Manager, který odborně nahrazuje integrované „Odebrat Programy“. V neposlední řadě je zde také Browser Cleaner, odstraňující cach pamět, historii, atp. webového prohlížeče.

Opravy

Sem budete chodit zejména vždy, pokud se na obrazovce objeví téměř každému známá „modrá smrt“. V této sadě je možno využít Disc Doctora a nebo Undelete pro obnovení ztracených dat.

Napájení

Uživatelé, mající notebook toto velmi dobře znají, zejména pokud je používají po většinu času bez napájení. Zde je totiž možno spravovat a měnit schéma napájení počítače, ať už z důvodu nízké spotřeby nebo vysokého výkonu. Napájení je možno nastavit na obě verze, stolní počítač i notebook.

Úpravy

Poslední kategorií jsou zde úpravy. V nich můžete snadno a rychle změnit oblíbené schéma, konfigurovat hlavní ovládací panel nebo nastavit TuneUp Utilities podle Vašeho gusta.

2013 vs 2014

V nové verzi, jak už to tak chodí, bylo také změněno grafické uživatelské prostředí. Což je první znatelnou změnou. Další změny byli provedeny také tzv. „pod pokličkou“ a přibyly nám nové funkce.

Úpravy

Prvně zmíněné je samozřejmě UI, které je patrné z obrázku.

Nové grafické rozhraní vypadá pěkněNové grafické rozhraní vypadá pěkně

V sekci čištění byly provedeny změnyDisk Cleaneru, který nyní odstraňuje také zbylé soubory po odinstalování programů třetí strany. Například Adobe Photoshop, Nero, iTunes a další. Upraveny byly též automatické čistící aktualizace nyní odstraňují data více jak sto aplikací a více jak dvaceti prohlížečů. A další budou kvapem přibývat.

Novinky

Výborným doplňkem v TuneUp Utilities je přidání funkce Duplicate Finder. Tato funkce se pokusí najít všechny duplikované soubory, které jsou v počítači zbytečně dvakrát. Tyto nalezené pak může uživatel odstranit.

Ukázka nové funkce Duplicate FinderUkázka nové funkce Duplicate Finder

V souvislosti s přidanou podporou pro Windows 8.1 zde přibyl také Windows 8.1 App Cleaner. Během používání aplikací nebo stahování dat se do počítače dostanou nevyžádaná data například cookies, metadata souborů apod. S tímto si funkce v nových Windows konečně poradí. Podporován je také Windows 8.

Poslední novinkou je Fight Mode. Ten uživatelé mohou znát z mobilních telefonů, které při letu letadlem nemusí vypínat a stačí jim pouze režim letadlo. Toto obstarává tato funkce. Je tak jasné, že Flight Mode ocení spíše jen uživatelé notebooků. A jak tato edice dopadla?

Závěr

TuneUp Utilities 2014 se vyplatí si pořídit. Je to multifunkční nástroj pro údržbu Vašeho počítače. Pokud se Vám zdá, že je počítač pomalejší, než byl dříve, tento program se postará o vyčištění a možná bude ještě rychlejší, než býval.

K dispozici je možnost vyzkoušet program a to po dobu patnácti dní. Poté stojí něco kolem tisícovky. Pokud vlastníte předchozí verzi, můžete zaplatit pouze upgrade na 2014 a to vyjde na necelých pět set korun.

Moje hodnocení:  85 %

Výhody:

  • Nový design
  • Snadné přizpůsobení
  • Velká nabídka užitečných programů
  • Čistota jedním klikem

Nevýhody:

  • Na Windows 8 zlobí
  • Pouhých 15 dní zdarma

Článek TuneUp Utilities 2014 - Komplexní optimalizace počítače byl publikován 1. srpna 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Michal Havlík. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...