Miniaplikace na Windows 7 jsou mrtvé?

Sponzorované odkazy

Miniaplikace na Windows 7 jsou mrtvé?

Stále používáte operační systém Windows 7? Máte nainstalovány mini aplikace? Pokud ano, tak si dejte pozor, aby se přes tyto aplikace k Vám nedostal potencionální útočník a nezačal stahovat Vaše data přes různé viry a podobně nebezpečné aplikace. V tomto článku si o tomto problému malinko více řekneme a doufám, že si při výběru aplikace budete dávat pozor! Opravdu se nejedná o vtip, ani nic podobného, ale o fakt, který vyšel přímo od Microsoftu.

Jsou už mrtvé? Nadobro?

V tuto chvíli již není možné stahovat a pracovat s aplikacemi, které se běžně používaly v operačních systémech Windows 7, protože obsahovaly závažné chyby, přes které se útočníci snadno dostali do počítače a začali stahovat soukromé data. aniž byste o tom vůbec věděli. U nejnovějších verzích se tento nástroj již nenachází a tudíž byste měli být více chráněni oproti internetu.

A proč byl problém s těmito aplikacemi?

Při standardním používání těchto aplikací bylo zjištěno, že většina útočníků útočila na počítač právě přes tyto vychytávky. Díky těmto aplikacím mohli útočníci získat 100% kontrolu nad počítačem a pracovat s nim jako by jej měl fyzicky u sebe. Opravdu pokud jej máte stále v počítači, dejte si pozor, aby i ty Vaše aplikace nebyly napadeny a neslouží jako most pro potencionální útočníky. Doporučuji Vám také mít nainstalovaný antivir a začít jej aktivně využívat. Pokud ani toto v počítači nemáte, dovoluji si Vám říci, že počítač není chráněn a nedoporučuji používat soukromé data ani hesly a podobné věci.

Nachází se aplikace ve Windows 8?

Ano, v této nejnovější verzi operačního systému se nachází nespočet aplikací, které Vám pomohou přežít standardní den v práci, následně pak doma. Mezi bezplatné aplikace patří fotky, počasí, kalendář a nebo můžete využít server Windows Store, kde naleznete úplně vše, od placených po zdarma stažitelných aplikací.

Moje hodnocení

Opravu pozor, není to legrace! Bylo dokázáno, že přes tyto aplikace docházelo k aktivnímu útoku na počítače běžných uživatelů. Doporučuji provést aktualizaci operačního systému, a následně provést kontrolu počítače přes antivir. Následně by mělo být již vše v pořádku. Pokud si s tímto nevíte rady, počítač předejte servisnímu technikovi a ten provede všechny potřebné úkony!

Článek Miniaplikace na Windows 7 jsou mrtvé? byl publikován 17. září 2014 v 05.00 v rubrice Programy. Autorem článku je Zbyněk Maier. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...