Tipy na vánoční dárky – Přes internet a bez starostí

Sponzorované odkazy

Tipy na vánoční dárky – Přes internet a bez starostí

Nejlepší vánoční dárky nemusejí být jen ty s pevným obalem. I obálka se zajímavým obsahem může obdarované osobě udělat velikou radost. Advent už je za dveřmi, a tak přinášíme nějaké tipy na vánoční dárky bez front, starostí a s možností koupit je na poslední chvíli.

Klasický software v elektronické podobě

Krabicové verze počítačových programů již v současnosti nejsou dávno v kurzu, byť je stále možné je pořídit, většinou za jistý příplatek. To je například případ správce a editoru fotografií Zoner Photo Studio, jež letos dospělo s již 18. verzí. Souhrn novinek je k dispozici v naší recenzi. Elektronická verze je k mání pro nové uživatele za 1499 Kč, zatímco pro uživatele předchozích verzí za zvýhodněnou cenu. Její nákup s klidem můžete odložit na poslední chvíli. Pokud jste zastánci staré školy, můžete zakoupit krabicovou verzi, která je o necelé čtyři stovky dražší. Součástí je ovšem papírový manuál a flash disk s instalací ZPS 18.

Zoner Photo Studio 18 s novým uživatelským rozhraním.Zoner Photo Studio 18 s novým uživatelským rozhraním.

Na poli souborových správců je jednoznačnou klasikou Total Commander. I jeho shareware verze je dostatečně funkční, ale plná verze je doživotní. Při každé aktualizaci máte po jednorázové koupi k dispozici vždy plnou verzi. Novinky aktuální verze, nebo třeba přehled nejpoužívanějších klávesových zkratek najdete v recenzi.

Total Commander je po designové stránce i po letech stejný.Total Commander je po designové stránce i po letech stejný.

Ještě chvíli zůstaňme na poli grafiky. Zajímavým dárkem může být sada CorelDRAW Suite X7 pro domácí uživatele a studenty. Corel má dlouholeté zkušenosti na poli bitmapové i vektorové grafiky a cena plnohodnotných nástrojů do firemní sféry atakuje vysoké částky. To ovšem neplatí pro domácí uživatele, respektive studenty, kteří za tuto sadu zaplatí lehce přes dva tisíce korun. Recenzi této verze CorelDRAW Suite X7 je k dispozici zde.

Google Disk a větší kapacita úložiště

Cloudová úložiště usnadňují jak týmovou práci napříč internetem, tak i prosté sdílení a zálohu. Ovšem kapacita zdarma dostupného prostoru může záhy být velice omezující. Originálním dárkem tedy bezesporu je například roční předplatné rozsáhlejšího prostoru na těchto úložištích. Bavíme se například o službách Google Disk, OneDrive od Microsoftu či velice známém DropBoxu. Google Disk nabízí 100 GB za necelé 2 dolary měsíčně, případně 1 TB za 10 dolarů měsíčně.

Koláčový graf současného využití úložiště Google Disku a nabídka rozšení.Koláčový graf současného využití úložiště Google Disku a nabídka rozšení.

OneDrive je úzce spjat se službou Office 365, o které se budeme bavit v dalším odstavci, nicméně při samostatném rozšíření úložiště je 100 GB k dispozici za 46 korun měsíčně, případně 200 GB za 92 Kč.

OneDrive je díky integraci do Windows 10 vhodné k rozšíření online úložiště.OneDrive je díky integraci do Windows 10 vhodné k rozšíření online úložiště.

Dropbox Pro, tedy placená verze jinak zdarma dostupného on-line úložiště, nabízí za 9,99 dolarů měsíčně 1 TB. Za celý rok jde poté o 99 dolarů. Oproti Microsoftu při použití nabídky Office 365 jde o vyšší cenu. Google Disk ovšem za celý rok nabízí o něco horší cenu, neboť počítá každý měsíc zvlášť bez slevy za dlouhodobější předplatné.

Office 365 – kancelář na celý rok

Bezesporu originálním dárkem pro kohokoli může být předplatné kancelářského balíku Microsoft Office. Balíček Office 365 vedle kompletní a na verzi nezávazné licenci nabízí v ceně také 1 TB na úložišti OneDrive, 60 minut volání na pevné linky a mobilní telefony ze sítě Skype každý měsíc a také zahrnuje aplikace pro mobilní operační systémy. Cena roční licence je 1899 Kč a z hlediska kancelářského balíku nechybí Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher a Access.

Office 365 nabízí mnohé oproti standardní elektronické verzi Office 2016.Office 365 nabízí mnohé oproti standardní elektronické verzi Office 2016.

Druhou možností je samozřejmě sáhnout po klasické elektronické verzi zahrnující licenci pouze na jedinou verzi, v současnosti na Office 2016. Cena se ovšem vyšplhá lehce přes čtyři tisíce korun. Výhodou ovšem je značně prodloužená platnost.

Prémiová bezpečnost na celý rok

Ani v otázce bezpečnosti bychom neměli podceňovat placená řešení, která zpravidla nabízejí širší funkcionalitu a lepší podporu od výrobce. Řešení v této oblasti je již nyní celá řada a pro všechny platí, že se kupují téměř výhradně elektronicky. Opět tedy můžete nechat nákup opravdu na poslední chvíli.

Zajímavým řešením je například Kaspersky Internet Security 2016, jehož roční licence nepatrně přesahuje 1000 Kč. V ceně je vedle verze pro počítač (Windows, nebo Mac) také plnohodnotná mobilní aplikace. Kaspersky již léta pravidelně obsazuje první příčky v bezpečnostních testech, a tak jde o velice ověřené řešení. Recenzi starší verze si můžete přečíst zde.

Ani AVG, ani Kaspersky si v testech neveedou špatně.Ani AVG, ani Kaspersky si v testech neveedou špatně.

Další variantou je české AVG Internet Security za necelých 1200 Kč. Oproti Kaspersky si sice vede v testech o něco hůře, stále se ale jedná o povedené bezpečnostní řešení pro domácí uživatele. Vedle antiviru obsahuje také webový štít, integrovaný anti-spamový filtr či zabezpečení internetového bankovnictví. Recenze z letošního roku je k dispozici zde.

Hudba a filmy legálně na internetu

Již několikrát jsme v tomto článku navrhovali předplatné nějaké služby, což je v dnešní době jednoznačným trendem. Nyní se zastavíme u multimediálních služeb. Nabízí se totiž například Spotify, o kterém jsme psali v recenzi, které je možné předplatit v současnosti za zvýhodněných 0,99 eura za 3 měsíce. Po skončení akce je měsíc k bez centu za 6 euro. Výhodou je rozsáhlá databáze hudby, kterou si zcela legálně pouštět v libovolném zařízení.

Spotify má rozsáhlou hudební databázi a nabízí často zajímavé slevy.Spotify má rozsáhlou hudební databázi a nabízí často zajímavé slevy.

Alternativami je například Apple Music, který navíc nabízí rodinné předplatné za 14,99 dolaru měsíčně (pro jednu osobu stojí 9,99 dolaru) až pro 6 uživatelů. Co se týče hudební knihovny, zde jednoznačně Apple Music dominuje oproti konkurenci, nicméně cena je o něco vyšší než v případě Spotify. Jednou z alternativ je také Google Play Music, který je k mání za 9,99 dolaru.

S novým rokem přicházejí předsevzetí

Příchod nového roku dává vzniknout celé řadě předsevzetí. Proč svým známým nedopřát trochu větší impulz pro plnění minimálně těch sportovních předsevzetí. Pomoci mohou prémiové varianty sportovních služeb a aplikací Endomondo, Sport Tracker a nebo třeba Runtatic. Endomondo Premium nabízí za 29,99 dolarů za rok doplňkové statistiky, tréninkový plán, odstranění všech reklam v aplikaci a řadu dalších možností. Podobně je na tom také například aplikace Runstatic.

Sport Tracker Premium je nabízen za necelých 25 euro ročně, případně v kratším tříměsíčním intervalu za 9,5 euro, a podobně jako Endomondo rozšiřuje funkční nabídku a odstraňuje všechny reklamy.

Prémiové varianty sportovních aplikací nabízejí především lepší stavbu plánů a funkce pro zvýšení motivacePrémiové varianty sportovních aplikací nabízejí především lepší stavbu plánů a funkce pro zvýšení motivace

Vánoce jsou již za dveřmi

I kdybyste nějaký dárek zapomněli a potřebovali jej vyřešit opravdu za pět dvanáct, v současnosti to již není problém. V rámci čekání na zlaté prasátko tak můžete snadno zařídit pěkné a hodnotné dárky svým blízkým. Doufáme, že vám to náš souhrn nápadů alespoň trochu ulehčí. Tak šťastné a veselé.

Článek Tipy na vánoční dárky – Přes internet a bez starostí byl publikován 30. listopadu 2015 v 05.00 v rubrice Programy, Internet a Mobilní aplikace. Autorem článku je Ondřej Dostál. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...