Antivir zdarma - Jaká jsou nejlepší online řešení?

Sponzorované odkazy

Antivir zdarma - Jaká jsou nejlepší online řešení?

Online služby jsou vždy dostupné, kdekoliv jste a kdykoliv potřebujete (za předpokladu, že máte k dispozici internet), a to bez trvalé instalace. Přináším vám přehled nejpoužívanějších a nejúspěšnějších antivirů, které jsou vždy k dispozici. Pokud chodíme pouze na ověřené webové stránky, které mají svá vlastní zabezpečení, tak je pro nás nepochybně výhodnější antivirus neinstalovat (i když v dnešní době, výkonnosti procesorových jader a velikostí vyrovnávacích pamětí, už není třeba se zabývat zatížením antiviru na fungování a rychlost PC). Ovšem pro někoho je stále lepší volba sáhnout čas od času po online řešení. Jaké jsou možnosti?

Eset online scanner

STAŽENÍ

Primárně je služba pro Internet Explorer a spouští se v podobě CAB souboru, musíte mít povoleno zpracování ActiveX. Na počátku je potřeba souhlasit s podmínkami užívání.

Souhlas s podmínkami užíváníSouhlas s podmínkami užívání

Poté povolíme dočasnou instalaci CAB souboru a znovu informaci odešleme pro aktualizaci stavu stránky, pokud je vše v pořádku, tak už vidíme okno pro nastavení parametrů a nezbývá než antivirus spustit (případně ještě povolit programu dělání změn v počítači). Máme možnosti jako odstranění nákazy u infikovaných souborů, implicitně je tato možnost zapnutá. K dispozici je taky léčení, resp. úplné smazání nakažených dat. Využít můžete i volby pro zapnutí kontroly komprimovaných archivů, čímž se samozřejmě protáhne čas potřebný ke kompletnímu skenování, resp. detekci rootkitů komponentou Anti-Stealth. ESET Online Scanner automaticky detekuje jiné antivirové programy v systému a upozorní vás na možné komplikace, nicméně jejich deaktivace není nutnou podmínkou pro spuštění kontroly

Nabídka parametrůNabídka parametrů

Internet Explorer máme na svých počítačích snad všichni, pokud tomu tak není a cítíte k IE starodávnou hořkost kvůli jeho rychlosti apod, tak je k dispozici alternativní řešení pro Google Chrome, Mozillu Firefox, Operu a další prohlížeče přes stažený soubor ESET Smart Installer, který spustí Online Scanner v podstatě „offline“ a po dokončení antivirové kontroly dovolí dočasné komponenty odebrat, tedy nezanechat žádná průvodní data.

Stáhnout Eset online scanner můžete z oficiálního we­bu

Bitdefender QuickScan

Dlouhodobé výsledky v testech společnosti AV-COMPARATIVES.ORG určily Bitdefender za rok 2012 a 2014 jako Produkt roku, v ostatních letech získává nálepku Top produkt, stejně jako výše zmíněný Eset. Opět je potřeba dočasná instalace a pak vše běží online.

Bitdefender QuickScanBitdefender QuickScan

QuickScan nám poskytuje rozšíření prohlížeče pro budoucí kontroly bez nutnosti přímé návštěvy daných webových stránek. Bitdefender nelze využít pro kontrolu uživatelem definovaných dat, ani pro skenování kompletního obsahu pevného disku, zaměřuje se na kritická data jak si také sami při skenování můžete pročítat, když prochází jednotlivými úseky. Po skončení testu je vygenerována souhrnná zpráva, která poskytuje přehled testovaných souborů a výsledek.

Koncová zpráva o nalezených hrozbáchKoncová zpráva o nalezených hrozbách

Jeho multijazyčnost bohužel neobsahuje češtinu a nelze jej definovat uživatelm, má své vlastní implementované funkce. Díky tomu všemu je ovšem rychlý a účinný.

Stáhnout Bitdefender QuickScan můžete z oficiálního we­bu

Trend Micro HouseCall

Společnost TREND MICRO je přední světovou firmou v oblasti síťových antivirových řešení, softwaru a služeb pro zabezpečení internetového obsahu. Firma sídlí v Tokiu, své evropské ústředí má v Marlow v Anglii a obchodní zastoupení po celém světě. Nabízí tak komplexní řešení online s podporou většiny prohlížečů a rozdílem mezi 32-bitovým a 64-bitovým systémem.

Stažení dočasného souboru pro online scanStažení dočasného souboru pro online scan

Norton Security Scan ( Symantec Security Check)

Norton Security Scan nabízí v češtině online zjišťování, zda byl váš systém infikován viry, škodlivým kódem, spywarem nebo jinými hrozbami. Novinkou je nástroj Cookie Manager, kterým můžete kontrolovat podezřelé nebo nebezpečné soubory cookies a odstranit ty, ze kterých máte obavy.

Stáhnout Norton Security Scan můžete z oficiálního we­bu

Symantec Security CheckSymantec Security Check

Mezi další online antiviry, které stojí za zmínku, považujeme McAfee FreeScan , Web Malware Scanner , VirusTotal , Panda ActiveScan , F-Secure Online Scanner (dle AV-Comparatives.org jde o produkt roku 2010)

Závěrem

Mezi výhody online antivirů kromě dostupnosti zdarma patří rychlé použití a minimální zatížení počítače. Velké množství z nich navíc zvládne infikované soubory nejen najít, ale také je smazat či vyléčit. Již z principu základního návrhu samozřejmě online antiviry oproti desktopovým aplikacím nemohou posloužit při ochraně systému v reálném čase a jedná se o odlehčené verze robustnějších řešení daných výrobců. Co vlastně znamená online antivirus? Odpovídejte v anketě, nás zajímá, co si myslíte.

Článek Antivir zdarma - Jaká jsou nejlepší online řešení? byl publikován 5. května 2016 v 05.00 v rubrice Programy a Internet. Autorem článku je Daniel Jiříček. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...