Google Earth v novém kabátě - Stojí za vyzkoušení?

Sponzorované odkazy

Google Earth v novém kabátě - Stojí za vyzkoušení?

Google Earth je zapomenutý program! Tomuto tvrzení může být konec. Google nelenil a celou aplikaci od základů překopal a nezapomněl přidat také nemalé množství různých vylepšení.

První změna je rozhodně užitečná, celý program se přesouvá do prostředí webu. To je rozhodně změna k lepšímu, zejména když vezmeme v potaz, že Google Maps, které nabízejí obdobné funkce, se nikdy instalovat nemusely.

Aplikace je možné nalézt na stránce earth.google.com. Zde vás přivítá velice příjemný design a po načtení a menším tutoriálu můžete začít zkoumat.

Otázky?

Za další pozitivní změnu považujeme inteligentní vyhledávání, to vám nejen zobrazí návrhy na to, co chcete napsat, ale rovněž vám odpoví třeba na otázku „co je hlavní město Francie?“. Aplikace obsahuje pro většinu míst krátké textové resumé a pokud budete chtít, odkáže vás na Wikipedii, kde je toho samozřejmě více.

Řekne vám i něco o tom místě.Řekne vám i něco o tom místě.

Po kliknutí na modrou vlaštovku se dostanete na 3D zobrazení místa. Je až zarážející, jak vysokou kvalitou zobrazení v tomto režimu aplikace disponuje, zejména, když vezmeme v potaz, že je v něm zachycen prakticky celý svět. 3D se dá přepnout do 2D, ale zde se jedná pouze o běžné nezajímavé zobrazení. Mapu si můžete prohlížet i v režimu Street View, ten však nepředstavuje žádnou výraznější novinku.

Cestovatel

Ikonka cestovatele vás dostane do nabídky zajímavých míst po celém světě. Po rozkliknutí některého z nich se dostanete opět na popis místa s náhledem na mapě (bohužel ne všechny texty jsou v češtině) .Za obrovskou výhodu lze považovat virtuální prohlídku. Po kliknutí na modrého panáčka se ocitnete na daném místě a můžete si ho v klidu projít. V našem testování jsem si rozklikli Salamon islands a procházeli jsme se po krásné pláži. Myslím že je to parádní vychytávka a možná i dost užitečná, zejména pokud se někam chystáte.

Virtuální prohlídka pláže je velice dobře zpracovaná.Virtuální prohlídka pláže je velice dobře zpracovaná.

Jako poslední se zde nachází i kostka s popisem zkusím štěstí. Ta vás zavede na úplně náhodné místo a opět vám k němu ukáže nějaký ten popis. Takže až nebudete vědět, kam vyrazit na dovolenou, Google vám pomůže.

Závěr

Co říct závěrem? Program prošel obrovskou změnou. Ať už po grafické stránce, tak i po té funkční. Ale pořád to je z našeho pohledu celkem zbytečný program, to z části řeší přesunutí na web. V dnešní době Google Maps nám přijde Google Earth zbytečný. Většina funkcí je převedena právě z Google Maps, a tak Eath funguje spíše jako takový průvodce. Nápad je to dobrý, ale přijde nám zbytečné tyto dvě aplikace rozdělovat na dvě samostatné částí.

Hodnocení redakce:  79 %

Výhody:

  • Příjemné grafické prostředí
  • Přesunutí na web
  • Zajímavé prohlídky míst
  • Informace o daném místě

Nevýhody:

  • V celku náročné na počítač
  • Není kompletně v češtině
  • Zbytečné oddělení od Google Maps

Článek Google Earth v novém kabátě - Stojí za vyzkoušení? byl publikován 25. září 2017 v 05.00 v rubrice Programy, Internet a Technologie. Autorem článku je Vojtěch Živna. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...