Jak na úspěšnou strategii v e-mail marketingu?

Jak na úspěšnou strategii v e-mail marketingu?

E-mail marketing je dnes populárním způsobem, jak neustálé získávat nové a udržovat si stávající zákazníky. Stejně jako u ostatních forem propagace se ale neobejdete bez stanovení vhodné strategie. Co je tedy nutné zařídit ještě než pošlete první e-mail?

1. Strategii stanovte hned na začátku

Vhodně připravená strategie vám pomůže k tomu, aby e-mailové kampaně nebo newslettery, které budete posílat, příjemci otevírali a na jejich základě pak navštěvovali vaše stránky. V rámci strategie si tedy uděláte audit stávajících e-mailů (pokud jste už nějaké posílali), zhodnotíte aktuální stav a stanovíte cíle do budoucna. Vše je výhodné zpracovat do jednoho dokumentu, kde máte informace vždy po ruce a můžete s nimi dál průběžně pracovat.

2. Jak by měly vypadat vaše cíle

Každá strategie musí zahrnovat cíle, kterých chcete dosáhnout a které by pak měly být co nejlépe měřitelné. Takovou dobře měřitelnou metrikou může být počet kontaktů, které chcete v prvních měsících získat, nebo třeba obrat, kterého chcete v následujících letech posíláním e-mailů dosáhnout.

3. Jak nejlépe získávat kontakty

Součástí e-mail marketingové strategie je naplánování způsobu získávání adres na budoucí příjemce. Obvyklé bývalo říct si o kontakt výměnou za zasílání newsletteru, ale takový způsob už dnes sám o sobě není pro návštěvníky stránek moc lákavý. Vždy je proto dobré nabídnout něco navíc – slevu, dopravu zdarma při první nákupu nebo podobnou výhodu. Oblíbené bývá také stažení e-booku nebo jiného materiálu, zapojení do soutěže či testu apod.

4. Připravte si vhodný nástroj

Nástroj, který si pro e-mail marketing zvolíte, by měl plně odpovídat připravené strategii, ale také vašim schopnostem a možnostem. Například kompletně česká aplikace SmartEmailing je nejen maximálně intuitivní, ale nabízí také tuzemskou zákaznickou podporou, kterou možná oceníte nejen v začátcích posílání prodejních e-mailů. Udělejte si malou prohlídku a zjistěte o SmartEmailingu víc.

Článek Jak na úspěšnou strategii v e-mail marketingu? byl publikován 8. prosince 2017 v 09.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...