Správně zabezpečený DNS server nemusí být pouhým přáním

Správně zabezpečený DNS server nemusí být pouhým přáním

Antivirovou ochranu počítače zná snad každý. Drtivá většina uživatelů počítače ji využívá, a to bez bližších znalostí jejího fungování. Některé zabezpečovací technologie však zasluhují pozornost, jako třeba DNSSEC. O co se jedná? Možná vám napoví první tři písmena, tedy DNS. Doménové systémy, tedy DNS systémy, jsou ve světě informatiky velmi důležité, neboť mají za úkol přiřadit každé doméně svou IP adresu. Protože však na úrovni těchto systémů existuje riziko podvržení a přesměrování na nesprávný web, je žádoucí mít proti těmto potenciálním útokům ochranu.

Jak již bylo zmíněno, antivirovou ochranu využívá mnoho lidí, a proto se hackeři přesměrovali na jiný zdroj citlivých údajů, kterým zpravidla bývá DNS server. Správným zabezpečením je však možné předejít úniku citlivých dat i z tohoto místa.

Zvolte správný postup již za začátku

Správná ochrana nejenom uživatelů, ale také serverů, vychází z vhodného přístupu k této problematice. Je tedy nutné začít působit na internetu s pomocí někoho, kdo vám může poskytnout skvělé zázemí již na začátku. Společnost nabízející registraci domén a mimo jiné také zmiňované zabezpečení DNS serverů se nazývá TELE3. Někteří lidé znají tuto společnost ještě pod zastaralým názvem, a to HOSTING4U, který však musel být kolem roku 2008 změněn. Co vás může ujistit při volbě této společnosti je i skutečnost, že tato společnost je zařazena v seznamu registrátorů sdružení CZ.NIC. Tohle sdružení spravuje domény s příponou .cz a dělá z nich jedny z nejbezpečnějších vůbec, i díky poskytovanému zabezpečení DNSSEC.

Co vám v současné době TELE3 nabízí?

U registrace domény to zpravidla teprve začíná, neboť je to první krok k tomu, abyste mohli disponovat svými internetovými stránkami. TELE3 je přitom ideální volba pro všechny zájemce o bezproblémový průběh, a to nejenom v ohledu práce s doménou, ale také se servery nebo různými způsoby zabezpečení, včetně protokolu IPv6.

Vhodně rozmístěné DNS jako další bod pro zvýšení bezpečnosti

Kromě DNSSEC zabezpečení jsou výhodné i DNS servery rozmístěné po celém světě. V tomto případě jde konkrétně o čtyři servery, z toho dva se nachází v České republice, dále pak jeden v Německu a poslední v USA.

Pokud vám není zabezpečení lhostejné, vsaďte na osvědčené specialisty, kteří v oblasti internetu fungují již více než 10 let.

Článek Správně zabezpečený DNS server nemusí být pouhým přáním byl publikován 3. listopadu 2019 v 22.30 v rubrice Technologie. Autorem článku je Michal Kuchař. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...