Kvalitní webové stránky řeší i přístupnost webu podle nové legislativy

Kvalitní webové stránky řeší i přístupnost webu podle nové legislativy

Internet je fenoménem, který do značné míry ovládá dnešní svět. Využívají ho lidé všeho věku bez ohledu na profesi a dosažené vzdělání. A poskytuje nejen zábavu a informace ze všech sfér aktuálního dění. Jsou na něm k dispozici kvalitní informace z nejrůznějších oblastí, mnoho firem ho využívá k zefektivnění své práce a stejně tak je efektivním prostředkem pro zajištění distanční výuky. Pro všechny podnikatele od drobných živnostníků až po velké nadnárodní firmy je pak nástrojem k zajištění účinné propagace produktů a služeb. Webové stránky jim slouží jako ucelená platforma pro poskytování všech důležitých informací, na níž mohou vypíchnout své přednosti. Navíc do nich může být implementován e-shop i celá řada dalších užitečných nástrojů a aplikací, s jejichž pomocí lze maximalizovat zisk a snižovat náklady.

Pro vytvoření webových stránek raději oslovte profesionályPro vytvoření webových stránek raději oslovte profesionály

Přístupnost webu je důležitá pro všechny instituce veřejného sektoru

Zákonná úprava z jara 2019 zavedla pravidla přístupnosti internetových stránek a mobilních aplikací spadajících do veřejného sektoru. Přístupnost webu je soubor pravidel, která nařizují zajistit dostupnost informací a bezproblémové používání webových stránek na jakémkoli hardwaru a softwaru. Navíc je třeba zajistit, aby byl web dostupný i handicapovaným uživatelům. Webové stránky vzniklé od 23. září 2019 je musí splňovat od počátku, pro starší webové stránky a aplikace pro chytré telefony byl pro implementaci stanoven termín 23. září 2020. Uprostřed starostí, které s sebou přinesla koronavirová krize, přitom řada institucí řeší mnohem palčivější problémy; i tak je ale třeba povinnosti dostát. Ideálním řešením samozřejmě je využít služeb spolehlivé firmy, která ovládá problematiku a zvládne celou úpravu stávajících nebo tvorbu webových stránek na jedničku. Mezi takové bezesporu patří firma ANTEE, která ve svém oboru působí již dvě desetiletí.

Přístupnost webu nejlépe vyřeší specialisté s praxí

Tvorba webových stránek je pro ANTEE hračka. A zdaleka ne jen těch pro podnikatelský sektor. Na www.antee.cz se každý může přesvědčit, že firma myslí i na veřejnou sféru, do níž spadají i obce, města, mikroregiony a některé ze škol. A dokáže vytvořit nové webové stránky, se ctí obstojí i před tváří zákona.

Článek Kvalitní webové stránky řeší i přístupnost webu podle nové legislativy byl publikován 12. října 2020 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...