Webnode.cz – Nejlepší webové stránky zdarma?

Sponzorované odkazy

Webnode.cz – Nejlepší webové stránky zdarma?

Že jsou internetové stránky alfou i omegou úspěšné propagace, jistě nemusíme vést dlouhé debaty. V minulých recenzích jsme vám již představili služby About.me, zaměřenou na online vizitky a Google Sites pro tvorbu klasických webovek. Jedna z největších konkurencí zmíněných služeb pak přišla na řadu zrovna dnes, jmenuj se Webnode.cz.

Začátky

Uživatelé s alespoň minimálními zkušenostmi jistě vědí, že vše musí započít registrací. Stačí navštívit webovou službu Webnode.cz a na úvodní stránce se rovnou pustit do registrace. Ta je vcelku jednoduchá a vyžaduje vyplnit jen základní údaje. Dále jsou nám nabídnuty tři možnosti dle zaměření našeho webu – osobní, firemní nebo** e-shop** (pro naši recenzi jsme zvolili osobní). Ať už zvolíme cokoliv, v následujícím kroku je nutné vybrat si z nabízených šablon, jejíž počet je 180 pro osobní, slušných 579 pro firemní a 85 pro e-shopy. Tyto čísla samozřejmě platí v sprnu 2013 a dále se budou jistě ještě zvyšovat. V posledním kroku uživatel zatrhne, které stránky chce na svém webu mít, například o nás, kontakt, kniha návštěv atd. Námi právě vytvořená webová stránka má adresu** jmenostranky.web­node.cz**.

Úvodní stránkaÚvodní stránka

Editace

Základní strukturu stránky již máme a tak se pusťme do podrobnějších úprav. V tzv. pracovní verzi se objeví mnoho nástrojů, se kterými lze opravdu velice snadno editovat prakticky vše. Uživatel do tohoto prostředí není vhozen zcela bez pomoci. Těsně před začátkem úprav je nabídnuta nápověda, která nováčka intuitivně provede všemi možnostmi a ukáže mu, jak s čím pracovat. Díky dotazu taková nápověda neotravuje ty, kteří už tyto postupy znají.

Ukázka anektyUkázka anekty

Co konkrétně můžeme přidávat, mazat či pouze upravovat? Přestože jsme stránky již vytvářeli, lze je libovolně editovat i nadále. Stejně tak je naprostá hračka vytvořit nový článek a uložit jej, nebo rovnou publikovat jak na webu, tak prostřednictvím Facebooku nebo Twitteru. Měnit lze dokonce i celé šablony, strukturu celé stránky, přidávat obrázky, fotogalerie, ankety nebo všelijaké miniaplikace. Možností je zkrátka celá řada. Hlavní výhodou služby Webnode.cz je drag and drop systém, umožňující cokoliv upravovat přímo klikáním nebo přetahováním na stránce. Zapomeňte tak na zdlouhavé a nudné práce se zdrojovým kódem. Úpravy si dále můžeme prohlédnout v zobrazení, ve kterém vše vidí návštěvníci.

Úprava webuÚprava webu

Premium

To co jsme doposud popisovali, bylo zcela zdarma. Za 1400 až 2000Kč/rok nebo 49 až 414Kč/měsíc lze ale získat premium účet, umožňující 1GB prostoru, 20GB přenosu dat, více jazyků, speciální šablony, přístup pod heslem, registrace či zálohování dat. Pokud máte vlastní doménu (tu je možné zakoupit i přímo u Webnode), lze ji pochopitelně propojit s webem webnode a mít tak zcela plnohodnotnou webovou stránku.

Premium šablonaPremium šablona

Hodnocení

Webnode.cz se zdá být vcelku kvalitní službou, umožňující vytvoření hezkých (ale nikoliv oslnivých) webových stránek zcela zdarma. Smířit se však musíte buďto s určitými omezeními nebo s ne zrovna malými poplatky. Díky Drag and drop systému je pro každého snadné upravit svůj web dle vlastních představ. Systém správy je velmi dobře zpracován a nenechá uživatele na holičkách. Pokud se chcete přece jenom poohlédnout po jiném řešení, doporučujeme počkat si na článek o Wordpressu, který pro vás právě připravujeme.

Naše hodnocení:  84 %

Výhody:

  • Snadná editace
  • Vzhled
  • Čeština
  • Přehledný systém

Nevýhody:

  • Omezení

Článek Webnode.cz – Nejlepší webové stránky zdarma? byl publikován 30. srpna 2013 v 05.00 v rubrice Internet. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...