Rozhovor se zástupkyní Seznamu.cz o nové e-mailové schránce

Tagy:  nejlepší český email, založit nový email. seznam.cz email, emailová schránka, poslat email, jak otevřít word v emailu

Sponzorované odkazy

Rozhovor se zástupkyní Seznamu.cz o nové e-mailové schránce

Přinášíme vám rozhovor s manažerkou PR a interní komunikace Irenou Zatloukalovou, která v současnosti pracuje pro jeden z největších českých vyhledávacích serverů – Seznam.cz. Položili jsme jí několik otázek ohledně nového emailu, který Seznam v současnosti připravuje. O zmíněném e-mailu jsme vás již informovali v předešlém článku zde. Nyní už ale přistupme k samotným otázkám a odpovědím.

Jaký je hlavní důvod aktualizace celého emailu?

Seznam.cz Email bylo třeba přizpůsobit moderním trendům. Potřebovali jsme také reagovat na požadavky a podněty, které jsme od našich uživatelů posbírali. Úprava Seznam.cz Emailu již byla nevyhnutelná, a proto jsme jej předělali od základu. Zvýšili jsme jeho bezpečnost, rychlost i přešli na řešení, které umožní uživatelům snadnější ovládání e-mailu, a to jak v klasickém webovém rozhraní, tak v mobilních telefonech,“ uvedla Blanka Čárová, produktová manažerka služby Seznam.cz Email.

Přehled došlých emailůPřehled došlých emailů

Co nového e-mail přinese oproti původní verzi?

„I přes to, že Seznam.cz nyní znatelně inovuje své služby, u E-mailu cítíme, že je pro naše uživatele hodně osobní záležitostí a zcela revoluční změnou projít nemůže. Neprováděli jsme žádné experimenty, naslouchali jsme našim beta testerům, provedli množství uživatelských testů, a proto se nám za poslední měsíce podařilo Seznam.cz Email zjednodušit při zachování oblíbených a nejpoužívanějších funkcí do současné podoby, kterou uživatelům nyní nabídneme,“ odpověděla Blanka Čárová.

Seznam.cz Email s sebou přináší řadu novinek. Patří k nim například velké náhledy obrázků přiložených k e-mailům, přidávání příloh pomoci funkce „Drag and drop“. Novinkou z posledních pár dní i pro beta testery je využití Office Web Apps od společnosti Microsoft, která umožní otevření Microsoft Office dokumentů (Word, Excel, PowerPoint) přímo v prostředí e-mailové schránky. Tuto novinku ocení hlavně ti, kdo nemají v počítači nainstalovaný placený kancelářský balíček společnosti Microsoft a potřebují si přečíst či vytisknout dokumenty, které jim někdo zašle.

Zobrazení fotkyZobrazení fotky

V čem nový Email vyniká oproti konkurenci?

Nabízíme různé funkcionality. Důležité pro nás je, aby byl Email pro uživatele snadno použitelný. Není důležité vynikat, je důležité nabízet kvalitní a stabilní e-mailové řešení.

Musí stávající uživatelé Email manuálně převést nebo vše probíhá automaticky?

Stěhování funguje automaticky. Po několika měsících testování a úprav na službě nyní čeká přechod na vylepšenou verzi všech 11 milionů schránek, které mají uživatelé na Seznam.cz zřízeny.

Převedou se všechny emaily najednou nebo půjde o postupnou změnu?

Celý proces přechodu je časově i technologicky náročný. Přepínání bude probíhat postupně, vždy ve vlně, která bude zahrnovat sto až dvě stě tisíc e-mailových schránek, takže potrvá minimálně tři měsíce, maximálně do konce roku.

Uskutečnili jste betatest, do kterého se zapojil značný počet uživatelů. V čem vám test pomohl?

Beta testování běželo od ledna 2012. Využili jsme přes 10 000 uživatelů, kteří chtěli Seznam.cz Email vyzkoušet. Beta test nám dal především podněty od našich uživatelů a požadavky na jednotlivé funkcionality, které jsou pro uživatele k jejich využívání e-mailových schránek nezbytné. Díky tomu, že Beta testeři používali vlastně beta verzi svého e-mailu ve svých reálných schránkách, podařilo se nám odchytat věci, na které při běžném testování uživatelského rozhraní nenarazíte. Odhalili jsme tak zavčas věci, které bychom jinak poznali až v reálném provozu.

Psaní emailuPsaní emailu

Nastaly nějaké komplikace nebo vše probíhá podle plánu?

Protože každý bere svůj e-mail jako soukromou věc, jsou na něj lidé velmi citliví. I proto byl nutný několikaměsíční beta test. V současné době již vše probíhá dle plánu a bez komplikací.

Čím hodláte nový email v budoucnu ještě vylepšit?

Práce na Seznam.cz Emailu ale nekončí. Ještě letos bude Seznam.cz upravovat práci s kontakty, antispam systémem či přidávat pokročilejší funkce pro práci s přílohami.

To je z našeho rozhovoru vše. Doufáme, že jste se dozvěděli důležité informace o novém, nadějném Emailu serveru Seznam.cz. Z pohledu naší redakce vypadá tato nová služba o poznání lépe než předchůdce.

Výhody:

  • Rychlejší
  • Stabilnější
  • Nové funkce

Nevýhody:

  • Nenalezli jsme

Článek Rozhovor se zástupkyní Seznamu.cz o nové e-mailové schránce byl publikován 23. srpna 2012 v 05.00 v rubrice Rozhovory. Autorem článku je Daniel Hlas. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...